Amikor a Black Food Fesztiválra próbáltam jegyet vásárolni, véletlenül elvétettem a bejáratot, és a szomszédos FLOW helyett ide nyitottam be. Akkor nem túl udvariasan és kissé ingerülten igazított útba az egyik alkalmazott, gondolom, nem én voltam az első aznap, aki rossz helyen kopogtatott. Viszont úgy gondoltam, még egy próbát megér a hely, így is lett.
A helyszín az Andrássy út egyik felújított monstrum palotaépületének földszintje, előtte kis terasz a járdán, de ehhez nekem már túl hideg van. A beltér elegáns, csinos berendezés, vintage, már-már rokokóba hajló, talán egy kicsit csicsás is, de nekem még belefért. A stílusok minden esetre egy kissé keveredtek. Sok asztal van, kényelmesek az ülőhelyek. A pultos hölgy a telefonja nyomkodásával volt elfoglalva, a személyzet másik tagja pedig éppen felmosott, amit a nyitva tartási idő közepén nem tudtam mire vélni (talán valami kiömlött a földre? ). Ebédidőben 2 fogásos menüt kínálnak 1600 Ft-ért, mellé olasz kávé kedvezményesen +300 Ft. A kávé valóban olasz pörkölésű, szerintem egy kissé karcos, torkot kaparós, Marvella névre hallgató, és azon túl, hogy egy római pörkölőről van szó, többet nem tudok róla, nem emlékszem rájuk korábbról. Egy eszpresszó 450 Ft, ami ezen a környéken átlagos árfekvés. A tej és a tejszín fogalmát itt is keverik, de végül mindent sikerült megkapni, és a pultos hölgy is átváltott barátságosba. Leginkább turistákra specializálódott hely. Tartanak kézműves söröket is.
Színvonalasnak tűnő bisztró az Andrássy úton, nem messze az Oktogontól. Konyha még nem volt ottjártunk idején, bár ha lett volna, sem valószínű, hogy rendelünk ételt, mert már nagyon vártunk az első csapolt IPA sör ízét. Így társaim kávét rendeltek, ami jó volt, jómagam pedig Meszes Furmintot a Bardon pincétől, miután a Babarczy bor, amit elsőre kértem elfogyott.
A bor ízletes volt, ami nem lepett meg, a dűlőszelektált tokaji Furmintok ritkán okoznak csalódást. A borválaszték egyébként impozáns, mint megtudtuk, a Bortársaság a beszállítójuk. A borokat másfél decire mérik ki, decit nem adnak. Nincs kizárva, hogy visszatérünk enni, addig is borozás céljára jó szívvel ajánlhatom a helyet, de ha bárki megbízik a megérzéseimben, akkor nyugodtan rendelhet ételt is, valami azt súgja nekem, hogy nem fog csalódni.