Az "á table" franciás stílusú péksüteményeit és desszertjeit már több alkalommal és megelégedettséggel teszteltük, de a Nagymező utcai egység eddig még valahogy kimaradt. Nagyon finom péksütemény illat lengi be a helyiséget, amely az ajtón belépve azonnal beletelepedik az ember érzékszerveibe, s tudni, hogy innen üres kézzel biztosan nem fogunk távozni.
Az erdei bogyós gyümölcsökkel készített Brioche bostock (590 Ft) sajnos némi csalódást okozott, sem a tésztája, sem a tölteléke nem hozta az elvárt magas szintet, hiába volt friss, viszont a Serrano sonkás-sajtos szendvics (690 Ft) szerencsére kiköszörülte a csorbát, ez olívás panini-ből készült. A kiszolgálás kissé amatőr, de kedves. Az árak meglehetősen magasak. A hely pici, ottjártamkor nem lehetett volna sehol leülni helyben fogyasztásra (ülőhely hiányában), ezért inkább elvitelre kértem az ételeket.
Az „Á táble” egyik egységében, konkrétan a Széna tériben rámszóltak, hogy nem lehet fényképezni. Ami elég abszurd dolog ma, amikor az emberek telefonjaikkal mindent lefotóznak. S egyébként is mi kár érheti a helyet? Épp ellenkezőleg, aki fotóz, vélhetően jószándékból teszi, a fotóból könnyen ingyenreklám lehet.
A tapasztalat dacára sem zavartattam magam a Nagymező utcai egységben is lencsevégre kapni a sütiket, melyek egyszerűen lenyűgözőek voltak, mind megjelenésre, mind állagra, mind ízre. Maga a hely is jó ízléssel van kialakítva, az árak a minőséghez képest barátságosak, a kiszolgálás személytelen volt, de azt nem különösebben bántuk. Ettünk egy csoki Royalt meg egy „Framboise couer pistache” nevű süteményt, ami annyit tesz magyarul, hogy málna pisztácia „szívvel” azaz belsővel. Nagyon jó tapasztalat volt az A Table, még megyünk.