Az étterem sajátos varázsához sokat hozzátesz a kiszolgálás személyessége. A hajóskapitány, Bába Tamás mindent kézben tart, ő veszi el a kabátjainkat, beszéli meg az innivalót, igyekszik tanácsot is adni. Ő tervezte a belső dekorációt, amiért külön elismerés jár, ő felel az étlapért, ha szükséges, beáll a konyhára is dolgozni. A hajóskapitány nemcsak metafora, Tamás ezirányú diplomával is rendelkezik. Amikor elég közvetlen volt már a társalgás, jeleztem, hogy kissé disszonáns a mozgóképi aláfestés, rögtön a Paprika tévére kapcsolt át, amit értékeltünk. A tematikából sejthető, hogy a Boathouse-ban többféle hal szerepel az étlapon, így tengeri sügér, tintahal, rák, kagyló, lazac, de kínálnak többek között cigánypecsenyét, csevapot, marhapörköltet, borjúbécsit, illetve Omaha steaket is libamájjal és garnélával. Az itallap igényes, a töményválasztékban csupa különlegességet találunk, legyen szó ginről, rumról, whiskyről vagy tequiláról. A pálinkákat a Cruxx szállítja, a likőrök között még a műfajért nem rajongók is találnak kóstolásra csábító tételeket. Semmi kétség, értő kézzel válogatták össze a szortimentet. Kínálnak továbbá a habzókkal együtt harmincöt minőségi, felerészben magyar bort, köztük olyan nem fősodratú különlegességeket, mint a gyöngyöstarjáni Benedek pince Sauvignon Blancja, a Somlói Vándor Öreg tőkék bora, Losonci Bálint Pinot Noirja vagy a Szuromi birtok Egri Bikavér Superiorja. Fogadófalatként remek aszaltparadicsom-pesto-t kaptunk jó minőségű kovászos kenyérből készült pirítóssal. Bíztató kezdet. Reménykeltő volt az is, hogy a mellé kért olívaolaj ütötte a mércét. Indításnak májgombóclevest kértünk, mély színű, kellően intenzív ízű lében jó tartású, jól fűszerezett remek májgombóc kapott helyet, a produkció hozta egy az egyben azt, amit e műfajtól elvárunk. A két személyes Fritti Mixet fából készült kis fehér hajón tálalják. A tintahal kiváló, friss, állagra is kifogástalan, jól hőkezelt, a sült krumpli jobbfajta mirelitből készült. A ráktorpedó hozta a formáját, persze, ha helyben panírozott friss rákot adnának helyette, az emelne a produkció színvonalán. Apróra vágott hagymával üdített, jól sikerült Remoulade mártást kaptunk mindehhez. Nem okozott csalódást a pankó morzsás fogas, amit tartárral és jó ízű ázsiai rizzsel körítettek. A somlói galuska sajnos elfogyott, így a választási lehetőségünk arra szorítkozott, hogy csokoládé, sós karamell vagy gyümölcsmártással kérjük-e a New Yorki sajttortát. Utóbbira szavaztunk. A torta korrekt, élvezhető, a készterméknek tűnő maracuja- és áfonyamártás helyett saját készítésű gyümölcs coulis-val meggyőzőbb lenne. Mindent egybevetve igen kellemes estét töltöttünk a Boathouse-ban. 4,5 pont felfele kerekítve.