Fel is írtam magamnak a listára. Hétvégén délelőtt török brunch-csal várják a vendégeket, ami ugyancsak népszerűnek tűnik. Az étterem tágas, világos, sok asztal van. Belépve a bal oldalon végig pult húzódik, amelynek elején az előkészített bepácolt, tűzdelt húsok, sütésre váró nyársak sorakoznak, mögötte széles választékot kínáló bárpult az italokkal, a végén az előételek, kencék, saláták sorakoznak, míg a pult végén bekanyarodva a desszertek, többféle baklava, amelyeket nem frissen készítenek. A kifejezetten hosszú, több oldalas étlapon a török és kisázsiai konyha minden figyelemre méltó fogása felsorakozik, nem könnyű a választás. Csak előételből 25 félét kínálnak. Húsos főételek terén a kebab és a dürüm, köfte mellett a faszénen sült borjú, bárány és a többféle steak is népszerű, de török pizzákat is sütnek. Már belépéskor egy kedves fiatal pincér hölgy vett pártfogásba, és a mezzéket közösen gyűjtöttük össze a látványpultból. Közben besegített az egyik török séf is, hogy ő még mit ajánlana feltétlenül. Pluszban kaptam 2 kóstolót. A vegyes mezze válogatás 5 tételt tartalmaz 2600 Ft-ért, míg a 2 személyes 7 fogást 3900 Ft-ért. Szerintem ez nagyon jó ár, főleg látva a mennyiségeket, a minőséget, az ízek sokszínűségét. Tavuk saláta (csirkesaláta), Yaprak sarma (töltött szőlőlevél), hummus, padlizsánkrém, Muhammara (sült paprikakrém dióval), házi joghurt (krémes, selymes, a görög joghurthoz hasonló). Mellé egy különleges küllemű óriás házi pita is érkezett. Italként stílusosan forró mentatea citrommal (450 Ft). Nagyon kiadós, kifejezetten nagy fogásokat vittek az asztalokhoz. Nagyobb társaság esetén, illetve vacsorára ajánlott az asztalfoglalás. A desszertek közül Revanit, azaz grízpiskóta sütit kértem, amelyet pisztáciával és mézzel ízesítenek (900 Ft). Kötelező szervizdíj nincs. Boaziçi Isztambulon belül a Boszporusz körzetet jelenti, innen a névadás, az alapító tulajdonosok innen származnak.