A Bókay-kertben és a környéken sem jártunk még korábban, a Kalandparkba jöttünk el a gyerekekkel. Miután kikalandoztuk magunkat, praktikusnak tűnt a környéken enni. Bár a másnapi majálisra már lázasan folytak az előkészületek, kirakodások, de azok a helyek még nem nyitottak meg.
A park egész területén a Bókay-kert étterem az egyetlen étkezési lehetőség, hiszen a Kalandparknak sincs külön büféje. Praktikus, hogy az étterem kinti terasza mellett közvetlenül van egy játszótér, így a gyerekek nyugodtan tudnak kint játszani, amíg elkészülnek az ételek. Az étterem felkészült azon vendégekre is, akik nem akarnak beülni enni, a pultban azonnal elvihető szendvicsek, csokiszeletek, péksütemények és fánk található. Fagyi még nem volt, de hamarosan lesz. Bár hétvége volt, de kínáltak 2 féle 2 fogásos ebédmenüt 1690/1890 Ft-ért, ezekből is választottunk. Ettünk 2 adag húslevest cérnametélttel, rántott húst sült krumplival, hagymalevest, rostélyost steak burgonyával és gyros tálat. A pincér fiatalember segítőkész és türelmes volt, rugalmasan kezelte a gyerekek olykor furcsa vagy váratlan kéréseit. Az ételek átlagosak, a levesek előre el voltak készítve, a rántott hús frissen sült, a burgonyák mirelitből készültek. Részletes számlát nem kaptam, de fejben számolva stimmelt az összeg. 5 fős családunk itt 6000 Ft-ból megebédelt. Bankkártyával lehet fizetni. Saját mellékhelyiség nincs az éttermen belül, a kinti közös mosdót lehet használni, ennek tisztasága hagy kívánnivalót maga után.