A Bomboloni nevű fánkozóba megnyitása óta terveztem, hogy elmegyek, abba, hogy csak idén augusztusban került erre sor, nagy szerepe van a vírusjárványnak. De végre sikerült. Mi mást kérhettem volna, mint egy sárgabaracklekváros fánkot? 690 ft volt. A lekvár házinak tűnt, a pultos hölgy megérzésemet megerősítette.
Ízlett a produkció. De szögezzük le, hogy hagyományos technológiával készült fánk melegen finomabb, nem igazán alkalmas arra, hogy órák hosszat pihenjen a pultban. A berendezés hangulatos, a pultos ifjú hölgy kedves. Lehet kiváló kenyereket is kapni a jónevű Il Panificio Basilico nevű pékségtől, mely egyébként az egység létrehozója és üzemeltetője.
Vadonatúj hely Újlipótvárosban, a Szent István park bejáratával szemben egy kis sarokbérleményben. A tulajdonos a gasztro-berkekben jól ismert Sz. Szabolcs, aki egy elég neves pékség-láncot visz. Most egy kis újdonsággal rukkolt itt elő, aminek a gyökere azért szintén a pékségre vezethető vissza. Ugyanis töltött óriásfánkokat árusítanak.
Egyfajta mono-cukrászat ez, hiszen az egymással méretre, összetételre megegyező fánkokat 5-6 féle töltelékkel kínálják 690 Ft-os egységáron, ami azért az én meglátásom szerint még ezen a környéken is elég húzós ár, de a véleményeket hallva egyelőre működik az ötlet, a környékbelieknek tetszik. Vannak hagyományos töltelékek is, házi barack- és eperlekvár, de a különleges fügés és gránátalmás is népszerűnek és kelendőnek mutatkozott. Én ez utóbbit próbáltam ki. Kellemes, könnyű volt a töltelék és a tészta is, mérete okán elég kiadós, én egy darabnál többet biztosan nem tudtam volna megenni. Barátságos kiszolgálás egy hölgy személyében, a tulajdonossal nem találkoztam, de állítólag ő is fel szokott bukkanni. Tiszta, igényes hely, de ülőhely nem igazán van. Az ablakpárkányra lehet bekucorodni, terasz nincs, szóval inkább elviteles hely. A fánkokat elegáns papírdobozba csomagolják, egyesével.