Bontxo Tapas Bar & Restaurant Budapest bemutatkozása
A Falk Miksa utcában lévő Bontxo Tapas Bar & Restaurant-ban klasszikus tapasokat kínálnak, ahova hétköznap is érdemes betérni, mivel minden héten 4-5 új ételt kóstolhatunk a napi menü kínálatból. A la Carte fogásaik merészebbnek mondhatóak a többi hasonló tematikájú étteremhez képest, hiszen a már jól ismert mediterrán tengeri ételek mellett kipróbálhatjuk a spanyol véres hurkát, vagy a baszk kolbászt is akár.
A bor szerelmeseinek is tartogatnak különlegességeket, hiszen 28 kitűnő spanyol bor szerepel az itallapjukon, köztük Ribera del Duero vagy éppen Bierzo borvidékéről származó itallal.
Néhány éve voltunk már itt 1x, amikor több tapas bart is kipróbáltunk a városban, és akkor nem igazán tetszett. Most a kiszolgálás csillagos ötös volt, a két hölgy végtelen kedves és figyelmes volt amellett is, hogy iszonyúan pörögtek. Az ételek sajnos továbbra sem voltak hibátlanok.
A Patatas Bravas - spanyol sült krumpli bravas és alioli szósszal - túl olajos volt. A sült padlizsán mézzel finom volt, főleg a méz miatt. Kértünk még húsgolyókat paradicsomos szószban - ebből nagyon hiányoztak a fűszerek, plusz véreshurkát - ez finom volt, az alatt lévő kenyér nem, illetve szűzérmét manchego szószban - a szósz finom volt, a szűzérme nem volt a legjobb. Valahogy minden íz pasztell volt. A spanyol borok jók voltak, a hely hozza a spanyol tapas bárok hangulatát.
Régóta szerettem volna már ide eljutni. Autentikus spanyol tapas-bár a Falk Miksa utcában, a Jászai Mari tértől pár méterre. Kis adagok, amelyekből érdemes minél többet összeválogatni és végigkóstolni a kínálatot, ezért érdemesebb nagyobb társasággal menni. A hangulat barátságos, közvetlen.
A lenti részen található a pult és itt a fal mentén bőrkanapén ülhetünk le, ez a nyüzsgőbb, mozgalmasabb rész, míg az emeleten normál asztalokat alakítottak ki a galérián. A táblán naponta kb. 10 féle ételt hirdetnek meg, ezen kívül van egy állandósult étlapjuk is. 1-1 fogás ára 490-1590 Ft között alakul. Kiváló volt a gazpacho garnélarákkal és a töltött gombafejek tejszínes-spenótos mártásban, de a többi fogás is jól sikerült. A többféle ízesítésű limonádék is kellemesek (490 Ft), én a gránátalmásat próbáltam ki. Csak készpénzzel lehet fizetni. Ritkaságszámba megy ma már, hogy kézzel írt számlát kaptam.
Szeretem a tapas bárokat, szeretek kis adagokat enni, sokfélét és finomat, jó áron. Mindkét Pata Negrat megnéztem és értékeltem, ebből a műfajból sosem lehet elég. Nem csoda, hogy mihelyt hírét vettem az új helynek, első adandó alkalommal meglátogattuk. A Bontxo kellemes tapasbár, galériázott, lent néhány fogás látható is, fent festmények a falon.
Ettünk pacalt, gazpachot, véres hurkát, Szent Jakab kagylóval, és Katalán krémet, ittunk hozzá egy baszk bort meg szódát. A kiszolgálás kedves volt, az ételeket korrektül készítették el.