2016. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 21.Ajánlom a helyet másoknak is!
Szeretem a könyvesboltokban kialakított kávézókat, általában jó hangulatúak, kellemes a légkör, és ha az ember egy jó könyvvel érkezik, vagy akár ott helyben vásárolja, és olvasni kezd, nem nézik ki, hogy miért jött be "melegedni".
A Károly körút és a Dohány utca sarkán lévő Alexandra Könyvesház 2. emeletén található a kávézó, bejárata felett "Irodalmi kávéház" felirat köszönt. Könyvbemutatókat, dedikálásokat is szoktak tartani itt. A mozgólépcső hosszabb ideje nem működik, legalábbis erre utal, hogy állványokkal, könyvespolccal is el volt barikádozva, így csak lépcsőzve lehet megközelíteni.
A hangulat kicsit félhomályos, de egyáltalán nem ijesztő, a falon lévő festmények nagyon tetszettek. A pultban többféle közismert sütemény volt, de érdekes módon minden féléből csak 1-1 darab, 400-590 Ft közötti árakon. A francia krémes vagy a puncstorta 470 Ft-ért kissé túlárazottnak tűnik. Forró csoki sokféle ízben kapható 490, illetve 560 Ft-ért (ez utóbbiak a téli extra ajánlatban szerepeltek). Ezek közül kértem egy gyömbéreset, ami tűforrón érkezett, a gyömbér íz nagyon erőteljes, karakteres volt, és puding sűrűségűre főzték. Nem is lehetett inni az üvegpohárból, hanem csak kanalazni, de én ezt a fajtát is kedvelem.
Az egész kávézóra csupán 1 alkalmazott jut, aki mindent próbál csinálni. Felvenni a rendeléseket az asztaloknál, főzni a kávét, teát (prémium minőségű filteres Manuel teákat tartanak), mosogatni a használt poharakat, tányérokat, és persze a fizetést, számlázást is ő intézi. Látszott, hogy nagyon elfoglalt, folyamatos rohanásban volt. Ilyenkor december táján lehet, hogy érdemes lenne bővíteniük egy plusz emberrel a létszámot.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (17)
Még több kép (7 db)
Kehida Termál Resort & Spa Kehidakustány