Kiváló 2021. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. november 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Borbíróság nyitás után törzshelyem volt, de egy idő után elszoktunk onnan. Eltelt vagy másfél évtized, a konyha időközben nagyságrendet fejlődött. Tavaly ősszel ismét betértem hozzájuk. Az étlap rövid, igényes, jól átgondolt, lényegében minden fogás kóstolásra csábít a balzsamos fügével és házi kaláccsal kínált roston sült libamájtól a humusszal, szőlővel és dióval társított sült karfiolon át a friss lecsóval és pirított burgonyával körített vákuum alatt készült malaccsászárig. Jómagam már egy éttermi élménnyel magam mögött s másikkal magam előtt kénytelen voltam kevéssé laktató fogásokat kérni, de nem jártam velük rosszul, sőt. Séfüdvözletként apró tégelyben kacsapástétom érkezett, fekete majonézzel, kapros kukorica- és sült baconmorzsával megszórva. Remek kezdés. A kapros juhtúrógombócokkal kínált uborkaleves a műfaj egyik csúcsa volt. Ez a fajta hideg, ügyesen fűszerezett, többféle terméket integráló uborkaleves úttörőnek mondható. Megvalósítása is kitűnő. Következő fogásom megjelenésre, ízre és állagra egyaránt kiváló lazacpástétom volt, amit üdén savanykás uborkavízzel öntöttel körbe. Nem okozott csalódást a félújhullámos bloggercukrászdák desszertjeire emlékeztető trópusi gyümölcstorta sem. Záróakkord egy ajándék amarettos puszedli-macaron volt. A kiszolgálás kifogástalan, az árak értékarányosak. Csillagos ötös.
Az elmúlt években úgy 1-2 évvel ezelőttig rendre a legjobb fővárosi éttermek között tartották számon, mindig fel-felbukkant a nevük a toplistákon, de mostanában kevesebbet hallottam róluk, bár a helyszín, a berendezés, az irányvonal a konyhájukban mit sem változott. Talán nem "marketingelik", nem...