Zseniális levesező már évek óta a VII. kerület "bulizós" részén a Szimpla Kert szomszédságában. Nyitva tartási időben folyamatosan nagy forgalom van, bent tele emberekkel és kint is sokan várakoznak. Az aktuális ételek a táblán olvashatóak, 6 féle leves, saláták, szendvicsek és ezek kombinációi menüben.
A vendégek többsége külföldi, de a magyarokat is nagy szeretettel fogadják. Az egész Bors-csapat nagyon lelkes, motivált, dolgos. A hely alapterülete kicsi, ülőhelyek nincsenek, csak könyöklő a fal mentén, de sokan kint esznek simán az utcán, mivel terasz sincs. Egy zseniális currys sütőtök levest ettem, igaz, kartonpohárban, műanyag kanállal, mert itt nincs "rendes" tányér, evőeszköz. Igazán különleges leveseik vannak, mindenkinek ajánlom.
Ez a hely egy speciális helyet foglal el a szívemben. Nagyon jól van berendezve és kimondottan imponál, hogy egy két aspektusból Star Wars-os kellékek és témák vannak használva. Bármikor térek ide be speciális élménnyel gazdagodok, minden nap tud valami új levest, vagy ízeket garantálni ez a hely.
Nem mondhatni túl drágának sem és mindig van valamilyen csavar a napi ajánlatban. A helyen bent abszolút nem lehet leülni és hatalmas tumultus van sokszor az utcáig ér ki a sor, de cseppet se búsulj megéri minden percét a várakozás.
Ma a barátokkal eljöttünk ide meglátogatni a helyet. A hely maga nem tul nagy de nagyon menő. Minden csupa Star Wars. Nem haboztunk. Rendeltünk. Egy Erdei gyümölcsös levest. Egy Nutellást és egy Somlóisat. Az Erdei(Nem a bokszoló XD) nagyon finom volt. A Somlóis is izlet. A Nutellás viszont inkább keserű csokis volt. Összeségében jó volt.
Bármikor jol esik a leves. Akár egy laza kis ebédre. Akár egy baráti találkozásra. Akár egy kis éhség csillapitónak. Vagy csak mert jol esik. A kiszolgás ennek ellenére baráti volt. Egy ilyen leves simán laktato
Immáron 2012 óta töretlen népszerűséggel kínálják a jobbnál-jobb, sőt pompázatos leveseket, amelyekről talán még soha nem is hallottunk, mindezt barátságos árakon. A Borsban akár a legmerészebb gasztro-ötletek is formát öltenek. Egy nagyon aprócska hely, ami ráadásul MINDIG tele van.
A fal 2 oldalán, összesen talán 2 méternyi könyöklőnél lehet enni, úgyhogy az ülőhelyek száma minimális. Bármikor jártam a Kazinczy utcában, mindig láttam néhány embert, akik a Bors előtt az utcán állva kanalaztak - jobb híján. Sokan elvitelre vásárolnak. Így vagy úgy, a tálalás papípohárban történik és műanyag kanalat kapunk. 6 féle, naponta változó - hideg és meleg - leves szerepel a táblán, bevállalósak előnyben. Karibi chilis csokikrémleves, jamaikai rumos kávézselével, végül ezt választottam. A legkevésbé sem arra gondoltam, hogy most levest kanalazok, inkább egy jókora desszertnek illett be. Szerepelt még a kínálatban hideg Raffaello leves kókusz-chipsszel, tejfölös borjúpaprikás leves nokedlivel, bourbon vaníliás levendulás-sárgabarackleves is, csokis puszedlivel. Őrületes kombinációk! Levesen kívül vannak még saláták (3 féle), tészták, s nem kevésbé izgalmas, grillezett baguette-ből készült szendvicsek, amelyeket lehet a levessel menüben kérni, 2 méretben, közülük talán a leghíresebb a French Lady névre kersztelt, amelybe málnás lilahagymalekvár, csirkemell és edami sajt van töltve. A kiszolgálás fiatalos, barátságos, pörgős, a rendelésfelvételt követően mindig hangosan elismétlik/rögzítik, hogy mit rendelt a vevő. A dekoráció kissé kaotikus, a fiúk Star Wars rajongóknak tűnnek.
Az interneten olvastam a helyről, és a sok pozitív hozzászólás miatt egyből kíváncsi lettem, és szerencsére nem kellett csalódnom, sőt felülmúlta az elvárásaimat! Az étlap mindig változatos, az ízkombinációk utánozhatatlanok! Eszméletlen finom levesek, tészták bagettek! Eddig fordítottam sok figyelmet a levesekre, de most megváltozott a hozzáállásom!