Tágas belső tér, levegős, hatalmas belmagasság, századfordulós nagypolgári kávéházi hangulat. Ugyanakkor minden berendezés és dekoráció vadonatúj, aranyszínben csillognak a fémszerkezetek, a 2 oldalon végigfutó boltíves magas ablakoknak köszönhetően árad be a fény. Nagy az alapterület, nem is tudtam belátni az egészet. A Nádor utca felőli oldalon van egy nyitott látványpult régi mérleggel, itt a reggelihez válogatható ételek vannak: krémek, majonézes saláták, kolbász, felvágott, ezeket dekára mérve árusítják. Ezen kívül villásreggelit, tojásételeket is válogathatunk a reggeli étlapról 7. 30-tól kb. 11-ig. Ebédidőben a 2 fogásos menü tűnik nyerő választásnak 1290 Ft-ért. Klasszikus, magyaros, ismertebb fogások közül válogatnak, ezekből találhatunk többségében a normál étlapon is, persze nem ebben az érfekvésben. Hortobágyi palacsinta, újházy gyöngytyúkleves, túrógombóc példaképpen, de modern, trendi fogások is akadnak, az "újragondolás" itt is hívószó, pl. harcsa zöldborsó főzelékkel és kolbászmorzsával, lassan sült bárány árpagyönggyel, kacsamáj paté. A főételek többsége 3000 Ft körüli. Az árakban elég nagy a szórás, de ebben a belvárosi közegben az olcsóbbak közé tartoznak. Egy eszpresszó kávé 350 Ft-ba kerül, a külön kiskancsóban szervírozott tej és pohár víz mellett még keksz is jár hozzá és csinos tálalás. A kiszolgálás udvarias, de vontatott, lassúnak is mondhatom. A külcsín ellenére nem egy sznob hely, az alkalmazottak nem távolságtartóak, nincsenek befeszülve. A tulajdonosi körhöz köthető az évek óta sikeres Menza Étterem a Liszt Ferenc téren, ahol a mai napig sorban állnak a vendégek a beengedésre és szabad asztalra várva.