A Kazinczy utcában lévő Elektrotechnikai Múzeum belső udvarán a nyáron több alkalommal tematikus gasztronómiai napokat rendeztek. Szeptember utolsó hétvégéjén az olasz napokra sikerült eljutni. Kézműves pizzák és tészták szerepeltek a kínálatban, melyeket a helyszínen készítettek el.
Nagy érdeklődés kísérte az eseményt, ezért elég jelentős tömegjelenetekre került sor, sorban állás, tülekedés és ami ezzel jár. A Dante Pokla rubinvörös vermut volt a rendezvény signature itala. A tésztát La Cucina de Regina főzte, a pizzákat a Scusi, a Drip. pizza, a Circo és a Zsiráf Buda biztosította. Pizzaárak 3200-4000 Ft között alakultak. Az eseményre készült célzottan a Pizza Botellón. A nyári szezon folyamán volt még mexikói, amerikai, afrikai, közel-keleti, ázsiai, indiai tematikus nap/napok, sajnos azokról lemaradtam. Mivel a belső udvar nyitott, így az események időjárás függőek és szezonálisak. Az udvar végén voltak ülőhelyek, normál asztalok, székek, de vadászni kellett a helyeket, sokkal több vendég jött el, mint amennyi kényelmesen elfért volna itt. Az előző részletesebb, hosszabb értékelésem sajnos elszállt, ezért röviden most ennyi.