A XIII. kerület elegáns, modern városrésze a Marina Part, jellemzően újépítésű társasházakkal, amelyek alsó szintjén üzlethelyiségeket alakítottak ki. Ezek egyikében működik a Bublik, amely pékség, kávézó és delikátesz funkciókat tölt be, Mivel kávét a szomszédos "kutyás" kávézóban ittam, itt már valami mást kerestem.
A hely emblémája, "totemállata" egy fekete-fehér boci, amely nemcsak a bejáratnál üldögélve várja a vásárálókat, de a dekorációban megjelenik több helyütt is. Van egy kiülős teraszuk, helyben étkezésre, kávézásra ez a tér alkalmasabb, a benti részben csak egy kisebb asztalka van. Próbáltam rákeresni, mert nem sok információt tudni róluk, de ha jól vettem ki, belarusz a tulajdonos. Így nem meglepő, hogy többféle orosz jellegű delikátesz terméket, desszertet, édességet kínálnak, amelyekkel Budapesten nem sok helyütt találkozhatunk. A pultban kiszolgáló hölgy akcentusa alapján is valamilyen keleti szláv nemzetiségű. A pékáruk között is találni tipikus "szláv" kenyereket, pl. orosz Borodinsky rozskenyeret, illetve ukrán Lvivskaja pani kenyeret. A korianderes rozskenyér is izgalmasan hangzott. Többféle töltött croissant-t is tartanak. Elvitelre vittem a lányaimnak almás habcsókot (1390 Ft), valamint étcsokoládé és fehércsokoládé burkolatos szilvát (1460 Ft/6 db - dekára kimért).