A Budai 3 úgy termett előttem, mint kisebb csoda. Parkolóhelyet kerestem a MOM center körül, amikor megleltem, ott volt szemben ez a vendéglátóipari egység s pont azt nyújtotta (többek között), amit szerettem volna. Frissen préselt narancslevet és friss, ízletes péksüteményeket melyek közül egy túrós batyut választottam.
Tetszett a beltér is, a kiszolgálás udvarias. Vasárnap reggel meglepően sokan voltak, ami örömteli, látszik, hogy a környék díjazza a minőséget. Nem ittam itt kávét, de majdnem biztos vagyok benne, hogy az is minőségi. A sütik bizalomgerjesztőek. A batyu meg a 2 dl naracslé 990 ft volt. Nálam ez az élmény tisztes 5 pont.
A Budai Pékség 3. egysége, szintén Budán. Nekem az első kifejezetten tetszett, a Széll Kálmán tér könyékén. Ez a kávézó-pékség szintén a 12. kerületben található, a Németvölgyi út közelében. Igényes, letisztult, igazán kellemes beltér, a kicsit sivár IKEÁ-s skandináv dizájnt néhány szőnyeggel próbálták otthonosabbá varázsolni, továbbá az ablakban színes párnákat helyeztek el.
Kint a szabadban van egy kis terasz is. Ami itt a pultban kapható, az mind kézműves, prémium kategóriás, egészséges étel. Nemcsak szemnek mutatósak, de rendkívül finomak is. Sós és édes péksütemények (3-400 Ft), helyben frissen készült szendvicsek, házi sütemények (750-890 Ft), de van macaron is. Csokis-gesztenyés croissant-t (350 Ft) és egy cappuccinot választottam (590 Ft). A kávé is kiváló, selymes, bársonyos, de az erőssége is megvolt. A pultnál kell rendelni, de az asztalnál felszolgálnak. Jó hely, ajánlom.