A villamos vonalán, a Böszörményi út elején található, hangulatos, körbekerített terasszal is rendelkező Szamos Cukrászda. A belső rész kialakítása, dekorációja a Monarchia idejét hozza vissza, hasonló a többi Szamos Cukrászdáéhoz. A terasz ezzel szemben modern.
A helyben fogyasztás és az elvitel ára eltérő, úgy is fogalmazhatunk, hogy helyben fogyasztás esetén minden egyes süteményre automatikusan felszámolják a kötelező szervizdíjat, az amúgy sem olcsó árakra. A legdrágább tortaszeletek 600 Ft körüli árakon kaphatóak. A klasszikusoktól (pl. Eszterházy, Sacher) kezdve az országtortákon át újhullámos forma sütiket is készítenek, a kínálat több-kevésbé megegyezik az összes Szamos egységben. Itt azt vettem észre, hogy a nagy melegben a hűtés nem működik tökéletesen, mert a szeletek szélei, tetejük meg volt olvadozva, de ez nem minden fajtára volt igaz. Egy angol puncs meggyes csemegét választottam, ami alapvetően csokis, tésztája gyakorlatilag nincs is, csak a roppanós csokikéreg alatt egy meggyes-puncsos ízesítésű szintén csokis krém. Kellemes (400 Ft elvitelre). A kiszolgálás elvitel esetén a pultnál történik, helyben fogyasztásnál felszolgálják az asztaloknál. A kimért bonbonjaik kiválóak (1290 Ft/10 dkg), azokat nem tudom megunni, a pisztáciás és a narancsos trüffel a 2 kedvenc. Lehet bankkártyával is fizetni.
Nem tudom, ki hogy van vele, én általában szeretem az országtortákat. Mivel az Őrség Aranyát már megkóstoltam elég sok helyen, a Szamos Budai cukrászdájába betérve egy korábbi év tortáját, a szilvagombóctortát választottam. Kifejezetten finom volt. Nagyon erős 4 pont, ötöt nem adnék neki, mert akkor mennyit adok a Zazzinak?
Plusz ismerem a termékeik jelentős részét, s az nem éri el az ötös szintet. Brutális, 15%-os felszolgálás díjat számolnak fel. A hangulat barátságos, otthonos, a cukrászda műfajon belül kiemelkedő. A kiszolgálás kedves. Jó szívvel ajánlható hely.