A Budai Pékség évek óta kitűnő minőségű kenyereket (a Marmorstein Pékműhelyből) és péksüteményeket kínál, emellett a kávézói élményszámba mennek. A péksütik terén kakaós csiga, túrós batyu, vajas kifli is nyerő választás. A korábbi 3 egységük a 2, illetve a 12. kerületben kapott helyet, és úgy tűnik, továbbra is maradnak a jól bevált budai környéken.
Ezúttal egy korábban is kávézóként működő helyen bukkantak fel, méghozzá a Mechwart liget szökőkútjaival szemben. A lokáció forgalmas, villamos- és buszmegálló is van, de a kávézó közvetlen környéke mégis nyugis, előtte csekély a gyalogos forgalom. Újhullámos kávét főznek, kitűnő minőségben. Remek a cortado! Elég pici a beltér, melynek a felét elfoglalja a kiszolgáló pult, így csak a fel mentén lehet 1-2 személyes asztalkáknál ülni. Van egy kis teraszuk is, de nem voltak kitéve az asztalok. Vettem még egy üveges feketeribizli-alma juice-t is (690 Ft), ami igen kellemes, hűsítő, savanykásan fanyar, de üdítő volt, ráadásul bio-termékként nagyon egészséges is. Voltak még szendvicsek is a pultban, de nem voltam éhes. Nagyon kedves kiszolgálás.