A Nagykörútról nyíló mellékutcában a feltűnésmentes portál és a kissé retró felirat alapján egyáltalán nem gondoltam, hogy egy igazi kis mesevilágba fogok csöppenni. A pultok, a fűtők roskadásig telve a sok finomságtól. A klasszikus fősodratú torták, sütemények, sós- és édes aprósütemények, pogácsák mellett igazi különlegességeket is lehet itt találni.
Az egészséges vonulatot követve cukormentes és csökkentett energiatartalmú édességeket is kínálnak. A finomságok nemcsak ízletesek, de szépek, a szem számára is csalogatóak. Itt valóban nehéz a választás. Gondoltam is, még szerencse, hogy ritkán járok erre, ellenkező esetben hamarosan Gombóc Artúr méretűre híznék. . . A kekszeket - amelyeket grammra mérnek ki (330, 350, 450 Ft/10 dkg) - szisztematikusan végigkóstoltam. Van narancsos-gyömbéres, mentás-csokis, vaníliás-levendulás, rózsaborsos-pisztáciás-áfonyás, mákos kosárka, s még számos egyéb íz is. A sóskaramellás kocka is mennyei. A nutellás marcipánrúd a gyerekek kedvence lett (350 Ft). A sütik, tortaszeletek árai 300-550 Ft között alakulnak, az országtorták a legmagasabb árfekvésűek. A méteres kalács (300 Ft) a Nagyi sütijeit idézte vissza. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. Csak 2 kerek asztalkánál lehet helyben leülni, így inkább elviteles hely.
… Úgy kezdődött, hogy vendégségben elkértem a háziasszonytól egy csodálatosan finom sütemény receptjét. Kiderült, hogy cukrászdából származó édességről van szó. Néhány héttel később egy másik ismerősnél is nagyon finom süteményt ettem, a receptet firtató kérdésemre itt is bevallotta a háziasszony, hogy nem saját készítés, bármennyire is annak tűnik.
Mindkét esetben a Budapest cukrászdát jelölték meg a háziak beszerzési forrásként. Ezek után elhatároztam, hogy kipróbálom ezt a helyet, ha két alkalommal is ennyire nagyon finom, házi jellegű süteményt kóstolhattam az ő készítésükben. Pár napja arra jártam, így meglátogattam a cukrászdát. Egy icipici helyiség (mindössze két kicsi asztalkája van), rendkívül barátságos és segítőkész eladóval. Mindenféle csodafinom illatú és kinézetű aprósütemény és torta csábított a vásárlásra. Vettem kóstolót mintegy nyolcféle dologból - nem is túl drágán. Mondanom sem kell, akiket csak megkínáltam, tőlem is azonnal mind a recepteket kérték volna… ! :-) A cukrászdának weboldala nincs, de ezzel nagyjából kimerül minden róla mondható negatívum. Egészen biztosan gyakran fogok ellátogatni hozzájuk!