Újhullámos, avagy specialty kávézó az I. kerületi Mária téren, a játszótér melletti sarkon. Itt a környéken azért lett egy jó pár prémium kategóriás kávét kínáló kávézó, számomra rejtély, hogy valóban van-e itt erre elegendő vásárlói potenciál, mert elég csendesnek, kis forgalmúnak tűnik számomra a környék, igaz, annyira nem vagyok errefelé ismerős.
Egy fiatal páros nyitotta ezt a kávézót, akik korábban Új-Zélandon éltek és pékséget üzemeltettek. Érdekesség, hogy az emeleten saját kis pörkölőjük van. Az egész kávézó elég kicsi, de barátságos, kicsit régimódi szalon hangulatú. A galériaszinten vannak további asztalok, és itt teljesen megszokott, hogy idegenek is leülnek egy asztalhoz kávézni. A presszó kávé alapból dupla, ez került 390 Ft-ba, ami meglehetősen barátságos árfekvés a prémium kategóriában. A kávé mellé itt is a szokásos kakaós csiga vagy croissant közül lehet választani, a péksütiket a Pékműhely készíti, akik szintén itt az 1. kerületben működnek az egyik pékségükkel. Ha jól veszem ki, jelenleg a nevük Arch & Beans Kávé Művek Buda, ottjártamkor még Budapest Kávé Művek volt a hivatalos nevük. Őszintén szólva én egyik névválasztástól sem ájultam el, nem tartom kreatívnak.