Egy hétköznap a Blaha mögé keverestünk. . . Egy burgeres. . A burgeresbe belépve. . . huszonéves korosztály aközönsége. . Pincér nincs, igy a pultnál kell rendelni a sárga burger lapról. Sok féle burger - finom jó izű, de először és utoljára. . . a kinálatnak megfelelően az enber elé lökik a gusztustalan műanyag tálon ácsongó emelete burgert, amit normális ember kézben enm tud elfogyasztani.
. Igy villávla, késle-műanyag próbál szerencsétlenkedni. . A tálcán egy papir darab is van, ez még fokozza gyusztust. . mikor szétesik aburger darabjaira. . Tovább nem irom. . . Az innavlók dobozos kiszerelésűek, a hütöből kell kivenni. .
A Buddies az a hely, ahová magamtól sosem mentem volna be, így köszönet illeti a korábbi értékelőket. A Kálvin téren, a szálloda mögött elbújva található kis burgerező, a sárga feliratról lehet megismerni. Jóféle kézműves burgereket készítenek itt fiatal srácok, kreatív fűszerezéssel.
A burgereket a húspogácsa mérete alapján árazták be (10/15/20 dkg-os), én a közepeset kértem, ami bőven elegendő és kiadós volt, pláne menüben. Megkérdezik, hogy mennyire legyen átsütve a hús, és minden burgert frissen készítenek a megrendelést követően. Gyakorlatilag teltház volt, pedig már elmúlt az ebédidő és folyamatosan adták a kilincset egymásnak a burgerre éhes vendégek. Magyarok és külföldiek vegyesen, főleg a fiatalabb korosztály. Karakteres, jól elkészített, jól sikerült burgert kaptam, azonban a sült krumpli az én ízlésemnek túlkészült, túlsült volt. Mártás, ketchup nem járt hozzá, pedig ennyiért szerintem bele kéne férnie. A közepes - nem extra - burger 1100 Ft, menüben 1800 Ft-ba került. Szűkös a hely, 2 db normál asztal, valamint további 6 fő tud leülni a bárszékeknél. Nyáron van egy kinti padjuk is.
A Buddies az utóbbi idők egyik legjobb élménye volt a maga összességében. A dizájn nem az én zsánerem, de vannak ötletes megoldások benne, például a pult mellett egy magasságmérő a közismert sztárokkal, így könnyen megtudhatjuk a hamburger rendelés közben, hogy mennyivel vagyunk magasabbak Tom Cruise-nál és alacsonyabbak Darth Vadernél.
(Cruise csak blöff volt, nem emlékszem, hogy szerepel-e a listán, a Sötét Nagyúr viszont nem, ő tényleg ott van a maga kb 2 méterével. ) Maga a tulajdonos áll a pult mögött, ami jellemzően jó dolog, kiváltképpen azok számára, akik szeretnek beszélgetni is az ételekről. Mint megtudtam, korábban a Black Cab Burgerben dolgozott, aztán megcsinálta a maga burgerezőjét az ELTE ÁJTK tőszomszédságában. S milyen jól tette. Alapjáratú kicsi burgert ettem, remek arányok jellemezték, szaftos volt, jó ízesítőkkel. A húst nem sütötték túl. Az ár/érték arány is remek. Sajnos kézműves söröket nem tartanak, mert nincs vendégmosdó, az meg azért nincs mert nincs hely. Abban egyetértettünk a tulajjal, hogy a legjobb kombináció a burger és a kézműves sör. Jó eséllyel benézünk még ide a csemetékkel.