Én is hasonló utat jártam be, mint az előttem értékelő, először jártam a Kálvin téri Buddies-nál és tetszett, finom volt, így örömmel konstatáltam, hogy a Blahán nyitottak egy tágasabb, nagyobb éttermet, amit szintén érdemes volt mielőbb felkeresni.
A Corvin melletti mellékutcában találhatóak, az elmúlt években mát több étterem működött ugyanitt, ezek szerint inkább kevesebb, mint több sikerrel. Remélem, a Buddies-nak jobban fog sikerülni, mint elődeinek. Az étlap megegyezik a Kálvin térivel, s szintén közös pont a nagy nemzetközi mérőszalag, ahol összehasonlíthatjuk a magasságunkat a nemzetközi hírességekével. Mindenféle jófajta kézműves hamburgert készítenek, karakteres ízesítéssel, minőségi alapanyagokból, természetesen minden frissen, rendelés után készül. Mindig rákérdeznek, hogy a húst mennyire süssék meg, ez az én esetemben sem maradt el. A húspogácsa a burgerben 150 vagy 200 grammos a vendég választása szerint. Minden burgert lehet menüben kérni, ami 1 féle köretet és dobozos szénsavas üdítőt vagy vizet jelent. Sajnos a köretekből 2 fél adag nem kérhető, a 2 köret viszont véleményem szerint túl sok, legalábbis nekem. A klasszikus Buddies Burgert kértem (1300 Ft), hagymakarikával (menü +700 Ft). A szószokért +200 Ft-ot kell fizetni, de ajándékba kaptam 2 különböző szószt is hozzá. A földszint mellett az emeleten további számos asztal található. Kedves, mosolygós kiszolgálás. Nagyon finom burger. Mi kell még?
A Buddies burger a legjobbak közül való, mesélte a hely megalapítója, hogy a Black Cabban dolgozott korábban. Nem sokkal nyitás után jártam a Magyar utcai egységben, lassan megért az idő arra, hogy a meglátogassam a Somogyi utcait is.
Így is tettem egy hosszúra nyúlt gyűlés szünetében elsétáltam a Blaha Lujza tér melletti burgerezőbe és kérte egy kis burgert, mert még helyet akartam hagyni a gyomromban a Biang bistro számára (ebből nem lett semmi, mert annyira népszerű a hely, hogy kint álltak az emberek az utcán asztalra várva – na ez az amiben én nem veszek részt, inkább megyek máshová). Jó az a rendszer, hogy az adott épp elkészült burgert megrendelő nevét egy kivetítőre kiírják mindkét szinten. A burger kifogástalan volt, értékeltem, hogy megkérdezték, hogy mennyire süssék át a húst. Mediumra kértem, a burgerhús ne legyen raw :). A Rothbeer nevű craft serfőzde Bakancslista sorozatának AUO35 nevű ausztrál komlót bemutató, akkoron legfrissebb darabját ittam. (Időközben megjelent a 26, egy USA komlóval, amit nem ismertem. ) A Burgerpápát a DG megkérdezte, hogy melyik a három legjobb burgerező Bpen, ő a Tuningot, a Kandallót és a Pesti Burger és bárt mondta, szerintem ott van a Tuning mellett a Buddies is. Sőt, a Zing is, meg persze a burgerpápa által életre hívott Bamba Marha hálózat.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.