Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az emeleti gasztro-piacról azóta már többen új helyet kerestek maguknak, s örömmel láttam, hogy megőrizve a "piacos" hagyományokat, a budai oldalra a Fény utcai piacra vonultak át a "Disznók". A Retek utcai bejárat mellett a jobb oldalon az első egység a Buja Disznóké, korábbi években több más, jóféle bisztró, street food működött itt. A rendelés és a fizetés a bejáratta szemben a pénztárnál történik, utána sorszám alapján jelzik az étel elkészültét. Nem hozzák ki az asztalhoz, el kell érte menni a kiadó pulthoz. Magasított bárszékes asztalok vannak. Két oldalon nyitott, így van szellőzés, de 38 fokban sajnos ez vajmi keveset ér, hasonlóképpen a plafonra szerelt ventilátorok hatása is érzékelhetetlen. Az étlap rövid, a klasszikus "Rántotthús" (3480 Ft) mellett rántott disznófül (! ! ), csirkecomb (3250 Ft), kacsamáj (3480 Ft), sajt, szalontüdő, pirított máj (2800 Ft) szerepel a rövidke kínálat soron. Péntekenként Neológ sólet (3480 Ft). A köret pluszban 780/990 Ft. Desszertként flódni (1200 Ft) és üveges Trüffel a Sütizz cukrászattól (1700 Ft). Van egyféle, ám izgalmasan hangzó leves, Vietnami óriás májgombóc leves (1950 Ft). A hús adag hatalmas, 3 szelet - ha lenne, nekem biztosan elég lenne egy fél/kis adag, de nincs. Hozzá a köret mennyisége nagyon aránytalan. 1 húshoz megettem a köreteket, spórolva, hogy ne fogyjon el már a felénél. Bajor krumplisaláta kis adag és 1 db kovászos uborka volt 780 Ft. Tálalás csinos fadeszkán, rajta zsírpapír, a köretek karton tálkákban. A hússzelet vékony, a panírja nagyon jó, ropogós, frissen sült, forró, de nekem a hús steril ízű, nem fűszeres (só, fokhagyma, bors is hiányzik nekem róla). Majdnem 5000 Ft-ot fizettem egy piacon, egy adag egy fogásos köznapi ételért (egy palackos vízzel). Elég durva. Tavaly októberhez képest több mint 30%-os áremelést hajtottak végre a húsnál, míg a köretnél 70%-osat! !