Már az étlapon is vannak meglepő feliratok, pl. :
"Minden ételünk eredeti parajdi sóból készül. "
Nem tudom ki írta, de nem sóból, hanem sóval. . . A másik, hogy nem szeretem az olyan helyeket, ahol eleve 10% szerviz díjat számolnak fel, hagy döntsem el én, hgy mennyire vagyok megelégedve a kiszolgálással és a minőséggel. A kiszolgálás borzasztó lassú volt. A rendelés felvétele az itallal aránylag hamar elkezdődött, de az italok kihozása után az ételek felvétele, és megérkezése borzasztó volt, kb fél-fél órás szünetekkel történt, pedig nem volt telt ház, a pincéreknek nem kellett kapkodniuk. Az, hogy a fél literes ásványvíz helyett 0,33-ast hozott a pincér, csak véletlennek gondoltam, nem akartam e miatt problémázni, rá kellett azonban jönnöm, hogy inkább lehúzás volt, hisz ez a kiszerelés kb. kétszer annyibe került. A levesek teléjesen átlagosak, semmilyen kiemelkedően jó vagy rossz nem volt bennük. A csorba leves gombócának ízvilága sehogy nem illett a savanykás léhez, a húsleves, nem volt kiemelkedő, de azért ehető, a gulyás leves valahol a babgulyás és a bableves közötti ízeket hozott, nem tudtam volna meghatározni mi is, bár amúgy nem volt rossz. Főételek :
Csíki borzaska : Azt hottem ilyen egyszerű ételt nem lehet elrontani, de mégis. A panírozott hús úgy tocsogott az olajban, hogy az teljesen eláztatta, egyszerűen élvezhetetlenné téve az ételt, a sült burgonya túl volt sütve. A tetejére a sajtot rá kellett volna pirítani kissé, de csak lefolyt róla. . . Semmi eltérés egy mátrai borzaskához képest. . . Hargitai málnapásztor kedvence bundás pityókával. Na ez felháborító volt ! A hús ( tarja ) olyan keményre volt sütve ( grillezve ), hogy cipőtalpnak is csak sírva lehetett volna felhasználni. Az erdei gyümölcs öntet minden ízt elnyomott, olyan mennyiségben borították rá a húsra, az étlep szerinti barna mártásnak nyoma sincs, a bundás pityóka pedig síma fagyasztott krokett. Szerintem ennél már nincs lejjebb. Még az adag is kicsi. Filézett harcsa roston Apafi Mihály káposztával. Igazán oda lehetett volna írni, hogy a káposzta saláta 80%-a majonéz. . . Amúgy a hallal nem volt gond, de semmi különleges íz, vagy elkészítési mód. Egy filézett hal. . . Grillen sült csirkemell sült pityókával. . . Ugyanaz a majonézzel nyakon ötött káposzta, és a hasáb burgonyát bárhogyan is nevezik, az csak hasáb marad, ráadásul minden köretként adott hasáb burgonya túl volt sütve. A hús szintén túl sütötték ( csirkénél főbenjáró hiba ) és túl is volt fűszerezve, ami uralkodott az egész tányéron, semmi másnak nem engedve teret. A kifizetett összeget egy kézzel írt cetlin hozták, ami teljesen szabálytalan, hisz pénztárgép használatára vannak kötelezve, valamint a 17500 Ft-os végösszeg ( 4 felnőtt 1 gyerek ) nagyon durva a kiszolgálás a hely és az ételek szinvonalához mérten. Plusz extra hogy, a ciuc premium sört mint igazi csíki sört ajánlják az túlmegy minden határon, amikor a fél világ attól zengett, hogy az Igazi csíki sör Székely manufaktúra legyözi a Heinekent, aki a ciuc premium-ot gyártja. Egy Székely vagy Székely érzeletű ember hogy ajánlhat ilyet ? Végezetül azt kell mondjam, soha többet a hely közelébe sem megyek, és ettől mást is óva intek. Utólag inkább mentem volna szembe az üzletközpontba egy kifőzdébe, bár vasánap most ez is nehézkes, de bárhova csak nem ide.