Csíkszereda felvillan Kispesten

Bujdosó Székely Vendéglő BudapestBujdosó Székely Vendéglő Budapest a térképen

Átlagos 2024. júliusban, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2024. október 12.
Vidéki csárdák hangulatát idéző, zárt kerthelyiséggel rendelkező vendéglő a XIX. kerületben, a KÖKI plázától egy sarokra. Bár korábbi értékelő azt írta, hogy nincsenek székely ételek, a több oldalas lapozgatós étlapon azért szerepel néhány a hagyományos ételek címszó alatt: erdélyi juhtúrós, szalonnás puliszka (3500 Ft), padlizsánkrém (2600 Ft), fuszulykás zakuszka (2600 Ft) - bár ez egy orosz szó tudtommal, székely góbé cérnakolbász (3300 Ft) és miccs-tál. Egyebekben magyaros konyhát visznek, kiadós, nagy adag ételekre lehet számítani. Vannak több személyes vegyestálak is. Ahogy levettem, a vendégkört alapvetően a környéken élő családok, illetve az idősebb korosztály adja.
Az ásványvizek között Hargita Gyöngye és Borszéki márkák találhatóak.
A székely névhez illően Csíki sört tartanak csapolva (950 Ft) és üvegesben is, erdélyi különleges borként szerepel az itallapon a Balla Királyleányka és a Balla rozé cuvée (5500 Ft/kizárólag egész üveg, kimérve nem).
A kerthelyiség bal oldalán faragott Nagy-Magyarország térkép angyalos címerrel a falon, a fából faragott székek felett, kár, hogy ezt leginkább dohányzósaroknak használja a személyzet és a vendégek is, innen aztán a cigifüst szépen folyamatosan átszáll mindenkire a kerthelyiségben, hiszen nem elszeparált a hely.
Választásom, a parasztcsorba húsgombóccal (2100 Ft) egy tömény, tartalmas leves, cseréptálban, forrón érkezik, csuszatésztával. Nagyon zsíros, nehéz volt az étel, a tészta túlfőtt. a gombócok viszont kemények belül.
A pincérek minden vendéget a kerthelyiségben ültettek le, mivel nincs légkondi és így a logisztika is egyszerűbb. A székely, hun és ősmagyar dekorációk között a Csíkszeredai Sportklub ereklyéi is felbukkannak, valamint Ambrus Attila kerámiáit is árusítják.
A mosdó tisztasága kívánnivalót hagy maga után.
A kis üveges 2,5 dl-es Schweppes narancs 700 Ft volt, jobban passzoló, nem multi alkoholmentes italt - pl. kézműves szörp - nem találtam.
Kötelező szervizdíj 10%, Személytelen, nem igazán figyelmes a kiszolgálás.
Nálam ez így közepes értékelés, de ajánlottra teszem, hátha másnak jobban tetszik, vagy szerencsésebb lesz az ételválasztásuk nálam.
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (17)
Bujdosó Székely Vendéglő Budapest - BelsőBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Étlap/itallapBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Külső képBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Külső képBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Külső képBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Étlap/itallapBujdosó Székely Vendéglő Budapest - BelsőBujdosó Székely Vendéglő Budapest - BelsőBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Étel/italBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Étel/italBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Étel/italBujdosó Székely Vendéglő Budapest - BelsőBujdosó Székely Vendéglő Budapest - BelsőBujdosó Székely Vendéglő Budapest - MosdóBujdosó Székely Vendéglő Budapest - MosdóBujdosó Székely Vendéglő Budapest - BelsőBujdosó Székely Vendéglő Budapest - Belső

Bujdosó Székely Vendéglő további értékelései

2023.12.07családjával
A férjemmel és az anyukámmal tértünk be a vendéglőbe. 2*2 személyes vegyestálat rendeltünk, amiből csak egyet tudtunk megenni mert olyan bőséges volt. Nagyon ízletes volt minden. A Csiki sör nagyon finom de persze a többi ital is. Nagyon klassz volt a zene. Nagyon jól éreztük magunkat. Sokan...
2022.06.10a párjával
Nemrég jártam ott a feleségemmel. A szomszéd asztalnál szintén egy házaspár ült. Nekik a bakancslistájukon volt ez a vendéglő. A pincért kérték, hogy ajánljon egy eredeti székely fogást. A pincér a miccset is eredeti székely ételként ajánlotta. Ez nem igaz! Aki Erdélyben született, az...
2022.05.01családjával
Mindenkinek szívből ajánlom .Ballagast unnepeltunk családias hangulatú elő zenével gyors figyelmes kiszolgálás.Gyertek es elvezzétek a hely sajátosság eĺőnyeit parkolas megoldott
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Hotel FIT Hévíz