Kiváló 2016. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. január 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy hideg szombati napon látogattunk el párommal a Búsuló Juhász Étterembe. Asztalt is foglaltunk, bár nem voltak túl sokan ebéd időben. Az ételek nagyon finomak voltak, a hagyományos magyar konyhát idéző ízekkel, de mindezt elsőosztályú színvonalon nyújtotta. Dréhert csapoltak, félliteres korsóba, ahogy kell. A gulyásleves gazdag, a marhahús benne olvadóan puha, remek. A rántott bébicsirke zöld színű petrezselymes krumplipüréje kicsit meglepő, de ízre nem szokatlan. A rozé kacsamell kacsamájjal a világ bármelyik étteremében megállná a helyét, az édesburgonya köret négyféleképpen elkészítve (főtt, püré, nyers és chips formában) kíséri. És ezt követte még a desszert ami szintén pompás volt. A somlói (ami itt nem galuska) épp olyan jó, mint ahogy kinéz, a szervírozása pedig egyedülálló, ötletes, izgalmas. Még sehol nem találkoztam hasonlóval. Összességében csak ajánlani tudom, annak aki megengedheti magának, de aki nem, annak is érdemes legalább egyszer kipróbálnia.
Habár most a vírushelyzet miatt nem áll módunkban az egyik kedvenc éttermünkben ebédelni, legalább van időnk egy jó értékelést írni a csapatnak biztatás ként! Nekünk eddig mindig nagyon ízlett itt minden. Igazi “Gourmet” jellegű, Kiváló ételek, nagyon kedves és professzionális...
A legjobb budapesti étterem között számon tartott Búsuló Juhász Étterem meglátogatása szintén a régóta tervezett programok között szerepelt. A helyszín eleve impozáns: a Citadella lábánál, csodálatos panoráma a városra az ablakokból, mindehhez ez egy elegáns, igényes, dekoratív belső tér....
Mióta Pongrácz Tamás átvette a Búsuló Juhász üzletvezetői posztját, nagyon vágyam arra, hogy megnézzem, mit tud a hely. Amikor közel két évtizede itt jártam középszerű volt az étterem, sőt, a tiramisu savanyú volt. Nem tudom, Tamás ott dolgozik-e még, a Maligánban ismerkedtünk meg a kétezres évek...