A Butterfly, azaz Pillangó Cukrászda és Fagyizó évtizedek óta hozzátartozik az Oktogon környékének utcaképéhez. Jól emlékszem arra, hogy sok évvel ezelőtt nyaranta kígyózó sorok álltak előttük fagyira várva.
Akkoriban működött közvetlenül mellettük egy másik fagyizó is, akikkel valószínűleg nem voltak egymással nagy barátságban, mert a falra ki volt írva nagy betűkkel, hogy ő nem ugyanaz a cég, és nem ugyanazt a fagyit árulják. A konkurencia azóta megszűnt, mert már egy török gyorsétkezde működik mellettük. Október és március között nem is árulnak fagyit, egyszerűen nincs rá igény. A butterfly amolyan 70-es évek stílusbeli retró cukrászda, neonfények, nem túl ízléses dekoráció, pl. gondolok a bejárat feletti hatalmas bonbonmeggyre. A kiszolgálás ezzel szemben kedves. Fagyi hiányában a téli évszakban be kell érni a süteményekkel, ezekben is a retró vonalat viszik: kardinális, gyümölcskosár, francia krémes. Nincs nagy választék, kb. 10 féle sütemény sorakozik a pultban. Árban azonban bőven középkategóriás, miközben az ízek erősen átlagosak, középszerűek. Egy gesztenyeszívet és egy kókusztekercset vettem (mindkettő 270 Ft), helyben fogyasztás esetén magasabbak az árak, ezzel helyettesítik a szervízdíjat. Nyáron majd letesztelem azért a fagyit is, kíváncsi vagyok, ennyi év után azt milyennek értékelem majd.