Fiatalos, barátságos, vagány kávézó a II. kerület vízivárosi részén. Érdekes módon közvetlen szomszédjuk egy cukrászda, amely szintén nagyon jó benyomást tett rám. A teraszok szinte összeérnek, de úgy tűnik, jó szomszédság alakult ki a két vendéglátó egység között. A közös pont talán a kávé, amely mindkettő műintézményben kapható.
A Bliniben újhullámos kitűnő minőségű kávét főznek, a Casino Mocca remek budapesti kávépörkölőtől. Az eszpresszó 460 Ft, a latte 760 Ft. Tetszett, hogy az itallapon szódavíz is található, nemcsak a drága üveges üdítők és ásványvizek. Ételek terén hideg bisztrós kínálatot találni, melyek helyben készülnek: croissant szendvics (750 Ft), napi leves (890 Ft), spenótos-sajtos, illetve spárgás quiche (940 Ft). Péksütik terén szintén croissant-t ehetünk, többféle ízben, de volt néhány házi sütemény is: cookies kekszek, a hűtőben pohárkrémek. Barátságos kiszolgálás. Akár a teraszon, akár a beltérben kellemes időtöltés itt egy kicsit elüldögélni, akár magányosan, akár társaságban. Az árfekvés is korrekt szerintem. Csont nélküli 5 pontos hely volt számomra. A Blini az orosz palacsinta neve, elvileg azt is lehet kapni náluk (étlap szerint 780 Ft), de nem tudom, mennyiben más, mint a magyar palacsinta és pontosan hogyan néz itt ki.