Ezek egyike a Bazilika fantázianevű egység, amely valóban nincs messze a Bazilikától, azonban helyileg a Zrínyi utca és a Nádor utca sarkán, a CEU (egykori vagy még jelenlegi? ) egyik épületében. Az épület nagyon mutatós, szépen felújított, a bejárattól egy kör alakú, szobrokkal díszített előtérbe lépünk be. A kávézó beltere modern, elegáns, elég sok asztallal az L alakú térben. A Zrínyi utcai oldalon kiülős teraszuk van, amely azonban egyáltalán nem árnyékos, nagyon odasüt a nap, legalábbis a késő délutáni időszakban, amikor én ott jártam. A Brunch-ba is ételmentés kapcsán jutottam el. Az akció keretében 3 db péksüteményt lehetett kedvezőbb áron megszerezni, mint az eredeti, ezáltal "megmentve" az amúgy kidobásra ítélt maradék ételeket. Választási lehetőség kvázi nem volt, ami volt, abból választottam 1-1 darabot. Sima vajas croissant, kakaós croissant és fahéjas csiga lett a "zsákmány". Ezek normál darabára 590 Ft, ami szerint nagyon drága, tekintve, hogy a bolti (pl. Aldi, Lidl, Spar) péksüteményeknél semmivel nem kaptam jobb minőségű termékeket, szóval az itteni ár legalább 2-3-szoros. Nyilván egy bisztró vagy kávézó nem a boltok áraival dolgozik, de a magasabb árért cserébe én magasabb minőséget várok, kézműves termékeket, különlegességeket. Ez itt sajnos nem valósult meg. A péksütik minősége teljesen átlagos, nagyipari-házgyári termék. A pultban láttam még nyilvánvalóan több napos süteményeket, csokoládés brownie-t és epres sajttortát, amelyek 2, illetve 3 naposak voltak és egyértelműen látszott is rajtuk az állottság. Nyilván nem romlottak voltak, de ahogy mondtam, egy ilyen színvonalú hely szerintem nem engedheti meg magának, hogy ilyen minőség-gyenge termékeket kínáljon a vendégek részére. Ezeket szokták máshol adományba odaadni, de nem 3 naposan, hanem mondjuk másnap, ha nem fogyott el. (vagy hazaviszik a dolgozók, ha még nem unják). Volt még frissnek tűnő muffin, más pékárut, sütit nem láttam. Az étlapon szerepelnek ennél komolyabb ételek is, tojásételek, bagel szendvicsek (2400-3000 Ft között), toastok, saláták (3000 Ft körül). A személyzetnek volt kedves és kimért tagja is. Összességében engem ez a hely egyáltalán nem győzött meg.