Előttük Balázs néven futott egy számomra jellegtelen bisztróféle, de nem sok időt működtek ezen a néven, előtte évekig pedig egy magyaros étterem (Pesti Vendéglő) üzemelt, ahol kollégákkal és olasz vendégeinkkel jártunk. A belső tér teljesen átalakult. A falakon egy rakat klasszikus festmény van, mint egy galériában, amúgy a berendezés üde, fiatalos, tágas, sok asztal van. Elegáns, de nem sznob. Kint fedett terasz, de nem az étterem előtt, hanem a szemközti oldalon. A Delion séfje Nyúzó Imre, aki ezt megelőzően a pár méterre lévő Kálvin téri KGB-ben főzött szintén izgalmas és igényes fogásokat, de dolgozott a Babelben is, csakúgy mint az egyik pincér. (Mellesleg az ezredforduló környékén a Garden of Eden - azóta már feloszlott - dark rock zenekarban énekelt, én innen ismertem őt névről. )
A 3 fogásos menü fixen 3900 Ft-ba került, 3 leves/előétel, 6 főétel és 2 desszert közül lehetett személyre szabottan összeállítani az ebédet. Alapvetően magyaros ételekkel apellálnak, de egyrészt érezhetően és láthatóan minőségi alapanyagokat használnak, másrészt az elkészítés módja különleges, modern, a most divatos, de már annyira elcsépelt szóval élve "újragondolt". Előétel kacsamell sonka, zöldsaláta, rukkola, pirított áfonyás briós, gránátalma, juhtúró - pompás kezdés volt! Az adagok átlagos méretűek, egyáltalán nem kicsik, így nekem a 3 fogás bevállalása már határeset volt. A főétel kapros vajtök főzelék és grillezett lazac, ezt választottam. Ehhez csak annyit, hogy a menzás tökfőzeléket soha nem voltam hajlandó megenni, a világból ki lehet vele kergetni a mai napig, de amióta a debreceni Ikonban megtapasztaltam, hogy mennyire finoman és másként is el lehet ez készíteni, úgy éreztem, a Delionban is bízhatok. Hát, igazam is lett. A lazac szintén hibátlan volt. Az olyan kis apróságokra is figyeltek, hogy a halhoz a citromkarika be volt fűszerezve többek között rózsaborssal és meg volt grillezve, így hozták ki egy kistányéron. A desszert szatmári szilvatorta, ez egy igazi felnőttes desszert, némi chilivel és borssal megbolondítva. A ma divatos újhullámos desszert stílusban, vizuálisan is nagyon mutatós, több rétegű, többféle textúrájú kerek tortácska. A szervizdíjat már tartalmazta az ebéd ára. Bankkártyával lehet fizetni. Egyértelműen pozitív a véleményem, szívesen ennék itt máskor is.