Az ár/érték arányról nem tudok írni, mivel a gyerekektől kaptuk "A Bor Világa élmény katalógus"-t melyből választottuk ki a Café Dumas-t. Választásunk oka: nem ismerjük a francia borokat (a több magyar borvidék borát már inkább). A hely viszonylag kicsi és úgy tűnt több a törzsvendég mint a "betérő".
Kedvesen fogadott a felszolgáló hölgy (aki későbbiekben végig kalauzolt minket a francia borokkal)és egy Sauvignon blanc borral indult a kóstoló. Nemsokára megérkezett a kétszemélyes fatál, különleges sajtokkal, pástétomokkal és az elmaradhatatlan sokával, szalámival, zöld salátával. Amíg fogyott a "hidegtál" megkóstoltuk a rozét, majd három vörös bort. Nagyon kellemes "csalódás" volt. A nőies első vörösbor, mely simogató volt, az azt követő már férfiasabb, és végén a füstös Laroche. Köszönjük szépen a kellemes kirándulást a "francia borokban"
Egy étterem számára elég jó ajánlólevél, ha a Francia intézet keretén belül működik. Nem is volt kétségünk, hogy ha beülünk, nem fogunk csalódni. Barátságos a beltér, udvarias a kiszolgálást, hamar megértették, hogy nem jóllakni akarunk, hanem enni valamit, ketten kértünk egy menüt.
Előételnek avokádós pirítóst rendeltünk, ezt követte a rántott halfilé rizzsel és tartárral majd a Creme brullée. Az avokádókrém kellemes, római köményes volt, a hal tőkehalnak tűnt, minden esetre nem volt pangasius-íze, a creme brullée-n kissé vastag volt az égetett cukorréteg, de azért ütötte a mércét ez is. Szódát kértünk, mert a borokat drágállottuk s egyébként is kell néha pihentetni a májat két kocsma között, a mi esetünkben a Bástya borozó és a Marionette között. (A legolcsóbb bor a Gere Kékoportó volt, mely pohárra 920 forintot kóstált. Sörben csak kommersz tételeket tartanak. ) Jó ár érték arányú ebédet ettünk itt, ajánljuk másoknak is a helyet.
Nagyon tetszett. Kellemes környezet. Dunára néző terasz. Gyors, udvarias kiszolgálás. Kellemes ételek, bőséges adagok. Ketten ettünk egy gulyást és egy sajttálat. Finom kávé. Szívesen ajánlom.