Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Béke szigete

Café Insula BudapestCafé Insula Budapest a térképen

Kiváló 2024. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. szeptember 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Deák tér nyüzsgő, zajos-hangos, forgalmas közegével éles kontrasztot mutat a szintén a téren működő elvonulós, elmélyülős, csendes kis kávézó, amelyet egy magyar pár nyitott meg családi vállalkozásként, korábbi virágboltjuk helyén. Az épülettömb az evangélikus egyházhoz tartozik, balra a templom, majd utána az Evangélikus Egyházi Múzeum és a gimnázium. Az épületegyüttes neve Insula Lutherana, innen ered a kávézó neve. A latin "insula" jelentése sziget, de így nevezték az ókori Róma több emeletes bérháztömbjeit is, amelyeket sziget-szerűen építettek és sikátorok vették körbe.
Szerintem nem túl szerencsés, hogy a kávézó bejárata nagyon belesimul a portálba, én is egy cikket olvastam róluk korábban, így találtam rájuk. A beltér csinos, barátságos, virágokkal gazdagon díszített, szép a padló kövezete. Nem volt sokféle sütemény, de ami volt, az jól nézett ki és nem annyira a megszokott, most trendy vonalat képviselték, érdekesség, hogy mindegyik kocka formájú volt. Gesztenyés csoki, málnás csoki, ribizli-vanília-csoki, Zserbó kocka 1350 Ft-os egységáron. A Cortado kiváló volt (760 Ft), szervizdíj nincs, ami a belvárosban már ritkaságszámba megy. Italok terén forró csoki, tea, üdítők vannak, alkoholos italokat viszont nem tartanak.
Péksütemények közül a libazsíros sós perecet említeném (490 Ft).
Kedves kiszolgálás. Jó volt itt lenni, szerettem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Café Insula Budapest - Külső képCafé Insula Budapest - Külső képCafé Insula Budapest - BelsőCafé Insula Budapest - Étel/italCafé Insula Budapest - Étel/italCafé Insula Budapest - MosdóCafé Insula Budapest - BelsőCafé Insula Budapest - Étlap/itallapCafé Insula Budapest - Étel/italCafé Insula Budapest - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
CE Plaza Hotel Siófok - Őszi wellness élmények
CE Plaza Hotel Siófok
79.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől teljes panzióval
Aqua Hotel Gyula - Napi árak félpanziós ellátással
Aqua Hotel Gyula
34.950 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Wellamarin Zamárdi - Karácsony
Hotel Wellamarin Zamárdi
84.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval