Érdekes élmény a saját városunkban, ahol már évtizedek óta éljük a mindennapokat turistaként megélni. Az egyik reggelit ajánló weboldalon találtam rá a Novotel ajánlására, persze a szállodát ismertem, még a felújítás előtt is jártam benne, és igazán jól hangzott, hogy be lehet térni az "utcáról" is svédasztalos reggelire.
Az épület nagyon szép, szecessziós stílusú. Az étterem tágas, kényelmes, elegáns. A reggeli 4500 Ft-ba kerül szervizdíjjal együtt, amely tartalmazza az italokat is. A választék, az ételek minősége,változatossága megfelel egy 4 csillagos hotelben elvárhatónak, a pincérek figyelmessége, udvariassága pedig 5 pontos. A kifogyott ételeket folyamatosan újratöltötték. A meleg kínálatban a svédasztalon bundáskenyér, rántott, ham & eggs, virsli, lecsó szerepelt, de lehetett kérni személyre szabottan további tojásételeket is, frissen sütve. Változatos pékáru és kenyér kínálat, édes és sós péksütik, praktikus kis méretben, hogy többfélét lehessen kóstolni. A gyümölcslevek között a szokásos alma, narancs mellett ananász és egy "detox" névre hallgató élénkító-frissítő ital szerepelt, lime-mal és zöldalmával. Minőségi filteres teák, 3 kávégép, amelyekből igazán jó kávét lehetett kinyerni (Lavazza). A friss gyümölcs kínálat lehetett volna véleményem szerint gazdagabb. Laktózmentes és szójatej is volt bekészítve. Nem tudom, hogy az ebéd és a vacsora milyen lehet náluk, de a reggeli alapján azt is érdemes lehet kipróbálni.
A Novotel hotel aljában található ez az étterem (habár a neve "café"). Alapvetően magyaros fogásokat kínál, de ezek tovább vannak gondolva, mindegyikben van egy pici csavar. A paradicsomleveshez például mozarella golyócskákat kínálnak, a rántott hús mellé nem hasábburgonya van, hanem sült édesburgonya.
Az ételek elkészítése tehát minden esetben magas szintű. Az evőeszközök, egyéb kiegészítők is mind igényesek, illenek az étterem stílusához és megcélzott nívójához. A berendezés a 20. század eleji kávézók világát idézi.