Engem ez a veszély nem fenyeget, az érdeklődés vitt be. Meglepő, de itt kiderült, hogy mennyi ortodox zsidó él Budapesten, akik a magyar és zsidó identitásukat párhuzamosan fenn tudják tartani. Az egyik nagy asztalnál fiatal lányok csoportja, akik ugyanolyan cserfesek, vidámak, mint bármelyik tizenéves, de egy kicsit konzervatívabb az öltözködésük, egymás között magyar és héber keveréknyelven beszéltek, mint megtudtam, ők törzsvendégeknek számítanak, a szüleikkel, családjukkal is gyakorta megfordulnak itt. A többi asztalnál külföldiek, utazó turisták, nem "őslakosok" ültek, illetve volt még egy érdekes asztaltársaság, két külföldi "üzletember", én inkább tipikus alvilági figuráknak mondanám őket. A nagytermen kívül a hátsó részben még van egy kisebb terem további asztalokkal, ami különöse hangulatosan volt berendezve. A lapozgatós étlap héber és angol nyelvű (magyarul semmi! ), a részletes leírás is héberül szerepelt rajta, a kis fotók elmosódottak, rossz minőségűek, egyáltalán nem látszik, hogy is néz ki az a bizonyos fogás. Az árakon egy kicsit felszaladt a szemöldököm! 3 féle reggeli étel 5400-6200 Ft között, Előéteke 4000-5500 Ft között, Tamar specialitások 3300-3900 Ft között, desszertek 3000 Ft környékén. Vannak tradiconális zsidó és közel-keleti fogások, illetve nemzetközi ételek, így pl. pizza is, ami főleg a fiatalabbak körében népszerű. Egy sima eszpresszó is 1090 Ft! Egy ásványvíz 990 Ft. Minderre még kötelező 12%-os borravalóit is felszámítanak. A személyzet tagjai közül ki kell emelnem egy évek óta Magyarországon élő francia pincért, aki kedvességével, vendégekhez való pozitív hozzáállásával, humorával mindenkit levett a lábáról. A panaszokat is nagyon profin kezelte (mert ottjártamkor két panaszkodós asztaltársaság is volt). Mivel fogalmam nem volt az ételekről, és a képek sem segítettek, így a specialitások közül a Malawah Yemeni (3390 Ft), amit - később már képbe hoztak - a jemeni zsidók hoztak be Izraelbe, egy lapos tésztakenyér, amelyet a tradicionális tannur kemencében sütnek, lehet édesen és sósan is fogyasztani. Szóval ez kb. a jemeni/zsidó lángos, de a mi lángosunk sokkal finomabb. Ecetes uborka, paradicsom, főtt tojás és tahini szósz járt hozzá. Hát annyira nem jöttem lázba tőle, talán nem ez a kóser konyha legjobban sikerült fogása, de azért elfogyott. A Malawah pizza amolyan Margarita jellegű volt (3890 Ft), adtak mellé kis tálban apróra vágott friss paradicsomot, a tésztája másmilyen ízű volt. A Humus Yaffo 3390 Ft, a Shakshuka 4290 Ft, a grillezett lazac 8990 Ft, szóval elég vadul pörögnek itt az ezresek. Törzshely nem lesz belőle, inkább érdekes kaland volt a Tamar, mintsem gasztronómiai élmény.