A 3 Vian Café közül ez tetszett a legkevésbé, a másik kettőben (Bazilika/Arany János utca, ill. Liszt Ferenc tér) már többször jártam. Ami közös mindhárom helynél, hogy kedvező áron lehet 2 vagy 3 fogásos ebédmenüt enni. A menüvel ellentétben az italok viszont meglehetősen drágák, ezért a legtöbben csak egy pohár csapvizet kértek.
Hétköznap ebédidőben jártunk itt, rajtunk kívül is elég sok vendég volt, nemcsak magyarok, hanem külföldiek is, inkább a fiatalabb 20-30-as korosztály. 3 féle levesből és 3 féle főételből lehet választani, melyek közül az egyik általában egy tészta, a másik valamilyen tartalmasabb saláta, míg a 3. egy húsos étel. Én ez utóbbit választottam, rántott csirkemellet rizibizivel és tejfölös uborka salátával. A levesek közül húsgaluska levest kértem, egy csészényi adagot hoztak ki. A galuska valószínűleg darált csirkemell filéből készült, de nem nagyon lehetett benne érezni a húst. A főételben a csirke kissé rágós és ízetlen volt. A desszertet kihagytam. A felszolgáló hölgy gépiesen és elég unottan viselkedett, nem volt egy mosoly sem az arcán, a szemkontaktust sem lehetett vele felvenni. A fizetéskor egy férfi felszolgáló érkezett, aki a hölggyel ellentétben normális és udvarias volt. A mosdó az alagsorban egy lépcsőn érhető el. A dohányosok számára egy fedett teraszt biztosítanak, amit egy tolóajtóval zárnak el a nemdohányzó terasztól, azonban ha az ajtó nyitva marad (a felszolgáló hölgy nyitva hagyta 2 alkalommal is), akkor átjön a füst a másik helyiségbe, ami eléggé zavaró. Összességében nem nyerte el a tetszésemet a hely.
Már csak azért is kiakartam próbálni milyen a Café Vian sorozat harmadik és legifjabbik tagja és mivel a legifjabbik ez a kisebb is, már beltérileg, de ez senki ne tévessze nem, mert igazán hangulatos, bensőséges plusz az udvarrésze zseniális hangulatot kölcsönöz a helynek. Ha babakocsival érkeze (nyáron) akkor ez igazán jó választás lehet.
Kedves és gyors kiszolgálás, az ételek Vian minőségűek és mennyiségűek, panasz nem lehet. Nagyon kedves kis hely a városközpontjában, még is csendes.