A Cake Shop az egyik legrégebb óta folyamatosan működő újhullámos cukrászda Budapesten. Központi helyen, a József Nádor térrel szemben, kizárólag gyalogosan megközelíthető, értem ezalatt, hogy autóval nem lehet sehol megállni, hacsak nem itt lakik az ember, és van behajtási engedélye a szemben lévő térre, illetve a Dorottya utcába.
Amerikai és francia típusú süteményeket, tortákat készítenek. Sajttortából 4 félét is láttam a pultban, cupcake-ek, macaron, többféle gyümölcsös tortaszelet (málnás, epres, barackos, mangós). Néhány mentes sütit is tartanak, valamint nyers vegánból is talán kétfélét. Mangós-kókuszos cukormentes tortát választottam, melyből egy szelet 1090 Ft-ba került. Nagyon lágy, könnyed desszert, az utaztatást nemigen bírja. Ízre finom, kellemes, igazán gyümölcsös, nincs benne semmi műanyag. Mivel a szelet eléggé vékonyka volt, azért ár-érték arányban nem mondhatom olcsónak. Sajnos ez a tendencia, a jobb minőséget kínáló cukrászdákban már nem lesz 1000 Ft alatt sütemény.
Az édességek nem rosszak és az italok is jók a tisztaság ✔a kiszolgálás tökéletes az árak kicsit drágák. Árulnak még quiche-t is az is finom. Még visszatérek
Egyik barátnőm ajánlotta ezt a cukrászdát, s bár magam is többször jártam a József Attila utcában, valahogy mindig elsiklottam a nem túl feltűnő portál mellett. Pedig már a kirakatban mindenféle különleges torta hívogat be csalogatóan. A cukrászda sajnos elég drága, 1-1 tortaszelet 850 Ft-ba kerül, viszont cserébe az ember igazán figyelemreméltó íz-élményt kap.
Legutóbb egy almás-csokis-amaretto tortát teszteltem, ez is különleges és nagyon finom volt. 3 magasított asztalnyi ülőhely van bárszékekkel, de sokan elvitelre vásárolnak és nemcsak szeletet, hanem egész tortát is lehet rendelni. Ezeken kívül még macaront, cupcake-et és ízesített kekszeket lehet kapni. A táblán láttam kiírva bagelt is. Kávét, teát, forró csokit - az italok közül. A fiatal kiszolgáló hölgyek kedvesek és barátságosak voltak.
A Cake shopban a borzalmas zenét leszámítva minden együtt van. A pult mögött mindenki kedves, készséges, a sütemények kiválóak, a macaron messze átlag feletti, az árak pedig a minőséghez képest barátságosak, vannak sütemények 650 forintért és 850 forintért.
Ettünk egy maracujásat (passió-gyümölcsöset), ami mind esztétikailag, mind ízben-állagban remek volt, ez az olcsóbbik kategóriába tartozott, amit egyébként rendeléskor nem tudtuk. Rendeltünk egy macaront is, mint említettem, kiváló volt. Ha nem lettünk volna egy hosszabb turné keretében, akkor még kértünk volna ezt-azt. Így várjuk az alkalmat, hogy visszatérjünk.
Életemben nem ettem még ilyen finom sütit és, ha valaki válogatós. . akkor az én vagyok. Egyszerűen tökéletes volt a belga csoki torta, amely se nem keserű ( az étcsoki miatt), se nem túl édes. Pont jó, TÖKÉLETES. Jó látni, ahogyan készítik ezeket a csodákat. Sajna sehol nem olvastam a neten, hogy ilyen pici a hely és kb 6-7 ember tud leülni.
Londoni látogatásom óta kutattam Budapesten cupcake-ek után, sajnálom, hogy itthon ezek az édességek még nem annyira elterjedtek. Itt olyan remekbeszabott cupcake-ket kaptam, hogy a fülem kettéállt tőle. Igazi üde változatosság egy olyan cukrászat, ahol van íze, térfogata és anyaga a kínált termékeknek, nem csak a szokásos betontésztát meg porkrémet adják a pult alól.
A sütemények gyönyörűek és nagyon finomak. A helynek két hátránya van, az egyik az ára - ami olykor beleférhet, és érthető is, elvégre érezhetően jó alapanyagokból dolgoznak, és a jó minőséget szívesen megfizetem. A másik, ami viszont elég bosszantó, hogy nem valami kedves a boltszemélyzet. Ezen kizárólag az engem kiszolgáló hölgy tudott javítani, ő nagyon kedves, készséges és mosolygós volt, de azért érdekesnek találom, hogy egyedül ő volt képes egyáltalán fogadni a köszönésemet. Jó lenne, ha ezen a fronton történne némi javulás és nem csak hírességekkel, újságírókkal és bloggerekkel lenne a személyzet udvarias.