Kiváló 2021. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2021. december 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy éttermek bemutatására szakosodott vizuális alkotóműhely első saját helye. A berendezés puritán, hoz valamit az ipari dizájnból és a körúti kocsmák egyszerűségéből. Nyáron teraszt is üzemeltetnek az utcán. Az asztalon étkezdébe illő ipari borsliszt- és sószóró. Az étlap átgondolt, összefogott. A bar food kategóriában kínált fogások zöme nemzetközi, a bisztró ételek többségét pedig a magyar konyha klasszikusaiból válogatták, ezeket kisebb-nagyobb csavarokkal, igényes interpretációban teszik az asztalra. A koktélparadicsomos, mikro-zöldekkel tálalt kacsamájas lecsó ízletes, jó az ikonikus magyar fogás íz-egyensúlya, emulziós, megnyerő az állaga, kiváló hozzá a kacsamáj, ami jól hőkezelt tisztes alapanyag. A klasszikus felfogásban készült remek csirkepaprikáshoz kiváló, helyben készült tojásos nudlit adnak. A kajszimártással, málna- és áfonyaszemekkel, kellemesen ízesített tejfellel tálalt túrógombóc ízre, állagra egyaránt meggyőző. Nem okoz csalódást a császármorzsa sem, bár a tejfelt leszámítva ugyanazokkal az elemekkel dobták fel, mint a másik desszertet.
A Nagykörúton a Király utca magasságában 2021-ben nyitott bisztró és kézműves söröző. Reggeltől késő estig kínálnak melegkonyhát, de nemcsak ez emeli ki a körúti többségében középszerű, jellegtelen kiülős presszók közül. Bár fiatalos és nem túlbonyolított a berendezés, de mégis rendezett,...