Párommal mindketten imádjuk az olasz ízeket, így hónapfordulónk alkalmából a Capriba vezetett utunk. A beltér hangulatos, külön kiemelendő, hogy a pizza tésztát helyben, az orrunk előtt készítik a hozzáértő kezek.
Az étlap nem túl zsúfolt, így talán annál nagyobb hangsúlyt fektetnek az ételek minőségi elkészítésére: választásunk a pecorinós csirkemellre esett baconbe tekert mozzarelával, illetve a számomra kihagyhatatlan risotto került még tányérra, méghozzá borsós-mentás változatban. Desszertként tiramisu és panna cotta fogyott. Az adagok megfelelőek, a kiszolgálás gyors és kedves, talán egyetlen negatívum merült fel: a hely méretéből adódóan a sok jó ember kis helyen is elfér elv mentén haladva zajosabb volt, mintha a kinti részen tudtunk volna helyet foglalni, illetve az ajtó közelében ülve a folyamatos huzat miatt a végére már szinte jégkockává fagytunk. Összességében meleg szívvel ajánlanám mindenkinek, aki igazi olasz ízekre vágyik, foglaljatok időben asztalt!
Családi ebédet tartottunk itt, kis ünnepléssel egybekötve. Nagyon finom volt az ebéd, a szakács kérésre olyan ételt készített amit cukrosként is fogyaszthatok. A pincér nagyon kedves volt. :) A hely tiszta rendezett volt, nem volt túl zsúfolt annak ellenére, hogy tele volt, minden asztalnál ültek. Több kisgyerekes család is itt ebédelt. A kilátás a kellemes napsütésben nagyon jól volt.
Teljesen véletlen felfedezés (mivel nem sűrűn fordulok meg amúgy Zuglóban), a Bosnyák téri nagy irodaház aljában, a templom mögött. Érdekesség, hogy nagyapán egykor éppen itt dolgozott a Geodézia Zrt-nél évtizedeken át. Mint megtudtam, ez a Capri Pizzéria ugyanahhoz a tulajdonosi körhöz tartozik, mint az azonos néven futó, szintén népszerű újpesti pizzéria.
Modern, tágas belső tér, elegáns sötétbarna berendezéssel, az olasz életérzés nincs túltolva, inkább letisztult. Az épület előtt hatalmas napsütéses terasz. Reggeli időszak révén reggeli étlap, amelyen többféle izgalmas szendvics (840 Ft), valamint tojásételek (800-1200 Ft), bundás kenyér, padlizsánkrém szerepelnek. A 6 féle, olasz alapanyagokból készült szendvics közül a pármait választottam, amelyben érlelt füstölt pármai sonka, rukkola, mozzarella, sajtkrém volt, a péksütemény szintén választható, nemcsak a "tölteléke". Hatalmas ciabbatta szendvics, kiváló alapanyagokkal, frissen összeállítva. Mivel a kávén már túlvoltam, egy fekete ribizlis Cappy gyümölcslevet kértem hozzá. Kedves, fiatal, kommunikatív pincérlány, gyors konyha, pozitív benyomások, tisztaság. A pizzákat kemencében sütik, de reggel még nem gyújtották be.
Nagyon szeretjük a kaját, a hangulatot, az olasz feelinget, a rendkivül profi,olasz alapanyagokból készült ételeket és viszonylag a kiszolgálás is tuti. De van egy pincér, akivel egyszerűen nem tudunk zöldágra vergődni akkor sem ha már törzsvendégnek számitunk,mindig van valami nézeteltérés.
A pultoslány, a felszólgáló Saci és egy kopasz,igazi olaszhoz méltó fizimiskával rendelkező pincér mind aranyos,imádni valóak de a Steewen Segal kinézetű főúr változtathatna modorán. Nyilvánosan ,látványosan ne utálja aki bemegy az étterembe,hiszen belőlük él. Más minden rendben van, szeretjük a helyet. VIsszamegyünk. . .
Többször jártunk már ezen a helyen a hangulata miatt és mert egy kicsivel magasabb nívót céloz meg az átlagos pizzériánál. Ennek ellenére az árak nem elszálltak. Sajnos a legutóbbi (és egyben utolsó) alkalom komoly csalódással járt. Sokat kellett várni a pizzára és amikor megérkezett, nagyon túl volt sütve (ez részben magyarázná, hogy miért kellett annyit várni?
:). Egy része a pizzának ehetetlenül kemény volt, vagy akár fekete. A tetején lévő sonka is sajnos teljesen megkeményedett. Ezért a minőségért nem fizetnék annyit sem, amit egy olcsó pizzéria kérne, főleg nem közel 2000 forintot. A pincér az észrevételre csak értetlenül hümmögött, mintha nem is értené, hogy egy vendégnek joga van elégedetlennek lenni. A borravaló hiányát az elköszönés hiányával viszonozta. Azt megértem, ha néha nem úgy sikerül egy étel, ahogy kellene, de hogy ez udvariatlansággal párosul az számomra elég, hogy ide többet ne menjek. Nem ajánlom a helyet.
A két ünnep között családdal keveredtünk ide. Nem ez volt a cél, de ahova menni szerettünk volna, az zárva volt. Nem bántuk meg! Kicsi étterem, de tudtak helyet biztosítani. Kedves volt a kiszolgálás a pizza pedig isteni finom! Gazdag feltét, jól átsütve nem túl vastag tésztán…mi pont így szeretjük.
Mivel gyakran járok Zuglóba ugy gondoltam itt az ideje kiprobálni a Caprit ami a Bosnyák téren van. A hely maga nem tul tágas de ugyanakkor nagyon hangulatos. Az ételek finomak és nem drágák. Én egy pizzát ettem. Anyám pedig egy rizottót. Finomak voltak és jo nagy adagok voltak. Az árak nem drágák. A kiszolgálás kedves volt és tisztességes nem pedig sznob.
A Capriban tett látogatásom akár feltérképezésnek is jó volt. Nem volt túl sok időm, nem is akartam jóllakni, mert ebédre foglalásom volt egy jobbacska helyen, egyébként is, reggelit kínáltak abban az idősávban. Az meg kevéssé releváns gasztronómiai szempontból.
Így aztán kértem egy pohár frissen préselt narancslevet, ami kiváló reggelihelyettesítő és az az ital, amit örömmel iszom nemcsak alkoholos italok mellett, hanem helyett is, akár volánnál ülök, akár nem. 700 ft volt, ami elfogadható, átlagos árfekvés ezen a szinten. A kiszolgálás kifejezetten kedves, a választék bíztató, tetszett a terem berendezése is, az italválaszték is jónak mondható. Abszolút egyértelműen 4 pontos hely.