Jó 2024. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. március 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Casa Mexa-t két mexikói fiatal a lassan tíz éve Budapesten élő Daniel Sanchez Mencias és a pandémia idején ide költözött Hector Ruiz Lopez nyitotta. Az egységnek telefonszáma nincs, Facebook oldalukon is jelzik, hogy asztalt foglalni nem lehet. A hely ezzel együtt egy csapásra népszerűvé vált, elsőre nem kaptunk helyet, igazság szerint másodjára sem, még állóhely is alig volt, így elvitelre kértem a maga fogását. Amúgy is magasított székekkel várják a vendégeket, ami az ő szempontjukból érthető, hiszen a parányi beltérben minél több embert le szeretnének ültetni, így nem volt nehéz lemondani arról, hogy helyben egyem meg az egyébként remek quessadilla-t. Azt nagyon értékeltem, hogy a pulton van három saját készítésű, remek mexikói szósz, salsa verde, la de morita és habanero tatemado, amivel mindenki kedvére ízesítheti a rendelt fogást. Az is az elvitel mellett szólt egyébként, hogy csak kommersz nagyipari multisörük van, márpedig a mexikói ételek kifejezetten sört kívánnak, lehetőség szerint valami jobbacskát, ha én lennék a helyükben Rízmajer Cortezt és Popcorn IPA-t tartanék. Az étel/ital rovat ezért csak 4 pont. Mint ahogy a hely maga is.