Idén márciusban, azaz immár 5 hónapja nyitott meg ez a romkocsmás hangulatú art café a Gutenberg téren egy saroképületben, azonban most is úgy néz ki, mintha még csak a nyitási előkészületek zajlanának, szóval hónapok óta amolyan csendes nyitásban működnek, legalábbis kívülről. Kitettek a járdára pár asztalkát, hamarosan be is indult az élet.
Az ajtó felett nem a névtábla, hanem a légkondi külső egysége a legszembetűnőbb látványelem. Ahogy fogalmaztak, művészet- és kávéimádó csapat nyitotta meg a helyet, A névválasztás az egykori szenespincére utal, ami a kávézó épülete alatt volt a múlt századi gangos ház megépítését követően, és csak az 1990-es években kapott új funkciót. Az, hogy mindez francia nyelven, az pedig azt jelzi, hogy Franciaországot nemcsak a művészet fellegvárának tartják, hanem hasonló életérzéseket vallanak a francia művészetpártolókkal, alkotókkal. A tulajdonosok tervei között szerepel rendszeres kiállítások, performanszok, installációk, élő rajzbemutatók megrendezése, némi zenei aláfestés mellett. A beltérben a falakon modern színes festmények nőalakjai teszik izgalmassá a teret. A koktélok árazása barátságos (1590-1790 Ft), az ízesített limonádék közül a levendulásat ajánlom (1090 Ft), de szörpként is ihatunk levendulásat, nekem ez az egyik kedvencem (150 Ft/dl). A ház bora a mátrai Benedek Pince Irsai Olivér fehérbora, a budafoki Katona Borház rozéja, illetve a verpeléti (Mátraalja) Varsányi Pincészet Kékfrankos vöröse (490 Ft/dl). Budapest lagert és IPA-t csapolnak (650/850 Ft). Ételek terén szolid a kínálat, sütemények, péksütik, reggeli ételek, szendvicsek, töltött pita (A Pitába! néven) kapható, de ottjártamkor estefelé már ezek nem játszottak. A benti részben kevés az asztal.