Jó 2015. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Chez Daniel egy elvarázsolt vendéglő, a séf-tulaj Daniel itt öregedett meg velünk együtt, már teljesen ősz. A kilenvenes években voltam nála először, akkor sem volt olcsó, most sem az. Viszont friss alapanyagokból dolgoznak. Előfordulnak hibák, rágós hús, sózásgond. Az egésznek amatőr-hangulata van, ami vagy megtetszik valakinek vagy nem. Szó sincs itt fine diningről, a tulaj egyszerűen szeret főzni, és ebből kifolyólag főz. Vélhető, hogy ha én nyitnék magyar éttermet Franciaországban képzettség nélkül, hasonló tányérokat tennék az asztalra. Más kérdés, hogy az árak nem minden esetben vannak arányban a teljesítménnyel, az italárak – amire rászámolnak még 10% felszolgálási díjat valami rejtélyes okból – brutálisak. Egy tokaji furmint vagy hárslevelű nem tudni kitől 8000 forint felett van, egy korsó sör a csepeli Rízmajer főzdétől 1000 felett. A kiszolgálás közvetlen, a beltér rendkívül hangulatos. Szomorúan olvastam az előttem járó negatív tapasztalatát, mi nem találkoztunk frissességi problémával vagy kellemetlen szagú étellel.
Egy napos, pontosabban egy estés, performansz-szal és vetítéssel egybekötött kiállításnak adott otthont a Chez Daniel Étterem a Szív utcában. A Vad Art névre keresztelt kiállításon főleg fiatal művészek extravagáns, modern, meghökkentő, olykor rémisztő alkotásai kaptak helyet. Az érdeklődés...
Felejtős. Ápolatlan tulaj. Túlárazottság: ár-érték aránya iszonyatosan eltúlzott . A konyhalányra chef zakót adnak, attól az nem lesz szakképzett szakács, C.H.E.F! És attól sem, hogy "látványkonyhának állítják be azt a sufnit, ami egy légtérben van a zsúfolt kis asztalos földszinti hellyel)...
Uborka leves füstölt pisztránggal indítottunk nem ízlett de máshol nem etettem még ilyet lehet csak rossz választás gondoltam a fiam által választott csiga viszont kifelezetten finom volt.utána következett a rémálom a főételek lányom borjú veséje húgyszagú,büdös élvezhetetlen nem mert szólni...