Ide csak egészen véletlenül vetődtem, a szomszédos csúcs-fagyizó miatt. Ott ajánlották, hogy feltétlenül nézzek be a "Sajtoshoz" is. A hófehérre festett portál előtti ágakon nagy kerek sajtok lógnak. Belépve a tisztaság és a rendezettség volt az, ami elsőként megfogott. A pultban a tulajdonos házaspár hölgy tagja szolgálja ki a vendégeket, értő odafigyeléssel.
A sajtok a német Alpokból származnak, az allgau-i Baldauf család sajtkészítő üzeméből (ezeket hívják ott "sennerei"-nek), akik 5 generáció óta - 1862-től - foglalkoznak alpesi állattartással és sajtkészítéssel. Az itt készült sajtok különlegességét az adja, hogy a szarvasmarha itt kizárólag magashegyi rétiszénát kap (benne gyógyfüvekkel), egyéb takarmányt nem. Az ún. szénatejből készült sajtokat a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Ezen kívül a tulajdonos saját készítésű, nemesbugaci parenyicája is kapható és természetesen kóstolható. Én kétféle érlelt sajtot választottam - 4-12 hónapig érlelt sajtok vannak -, a bajor paraszt névre keresztelt, 6 hónapig érlelt sajtot, valamint egy szintén érlelt kecskesajtot. A sajtok mellé kézműves söröket, valamint szintén egy családi pincészettől származó francia Beaujolais borokat kínálnak. Árban kifejezetten prémium kategóriás hely. (sajtok kilója 5-9ezer Ft).