Nem ide igyekeztem ma, de aztán itt ragadtam enni. Kis töprengés, azán vágjunk bele! Az, hogy ki van írva, hogy kiadó, eladó, a vég közeledtét jelzi, együnk hát gyorsan, ameddig még lehet! Sivár egy hely. A srác, aki elég jól beszél magyarul, de nem mindent, szimpatikus ember.
Meg kell szokni, ha beszélgettek magyarul mondod, aztán, ha nem jön be, akkor angolul magyarázol egy kicsit. De nem okoz fennakadást. Vegán török étterem, de azért egyéb nemzetközi beütések is vannak, van vegán sushi, ami azért már nem annyira török, de nincs ezzel semmi baj. Cigköftem tányért kértem, a kicsit, a hat darab maszatcsomóval. Nem is volt rossz! Egész jól elvoltam vele. A bomlás virágai azért már nyílnak az intézményben, a WC kissé elhanyagolt, papír nincs, a mosdó környéke olyan kis szétdobált raktár. . . kicsit talán megrekedt a lendület, kicsit talán nincs elég forgalom erre, a körútnak ezen az oldalán alig járnak gyalog emberek, ma már a körút, nem egy sétakorzó, hogy valaki csak úgy menjen rajta végig a saját lábán, nem nagyon van hová. . . De, persze, ha a nagyrabecsült bépé14-nek és a mindent ismerő ZigZagnak egykor jó volt ez. akkor azt biztos, hogy így is volt. Most leszállópályán van, szerintem.
Az Oktogonnál 2 török gyorsétterem található egymás mellett, ezek közül a Cigköftem izgalmasabb és különlegesebb is, mivel ez vegetáriánus. Rendelni és fizetni a pultnál kell, és az ételek többsége - saláták, köretek, pár desszert - a pultban megszemlélhető, viszont a kiszolgálás már az asztaloknál történik, és a hely specialitását, a köftét frissen sütötték.
A köfte zöldséggel töltött citrom alakú, bundázott gombócka (1 db/ 370 Ft), darabonként vagy menüben is kérhető. Én mártogatós szósszal és friss salátával ettem. Könnyű, kellemes, kímélő étel, de mégis fűszeres. Ezen kívül szintén vegetáriánus burgert és dürümöt készítenek. Gyerekmenüt is kínálnak, amelyben a kicsik játékot is kapnak. A kiszolgálás különösen kedves, készséges, mosolygós. Bankkártyával lehet fizetni.
Remek új vega gyorsétterem nyílt a főváros szívében, az Octogontól egy percre (a Művész mozi felé). Vega és török! Világszabadalom. Az alapétel, a cigköftem búzából, paradicsomból, chiliből és további 18 fűszerből készül. Ezt friss zöldségekkel tálalják, lavas kenyérrel. Mi kipróbáltuk. Kitűnő. Korrekt áron. Ajánljuk minden vegának (és nem vegának)!