A Móricz Zsigmond körtérnél lévő, pincehelyiségben működő Cikória étterem egészséges, gluténmentes, bio ételeket kínált a foszladozó, megkopott kiírás szerint, de bent kiderül, hogy ez már egyáltalán nem így van, mondta is a pultos hölgy, hogy nem nagyon érdemes a kinti feliratokat fotózni, mert már nem ilyen ételek vannak, stílus- és profilváltás történt.
Hát valóban, elég erőteljesen! Most a fő irány az olcsó/olcsóbb heti menü jól ismert tucatételekkel. Napi főétel körettel 990 Ft, 1 féle leves (450/550 Ft), a desszert minden napra palacsinta (2 db 550 Ft), és szintén minden nap szerepel az állandó kínálatban rántott gomba, rántott sertésszelet, Cordon Bleu, rántott sajt (650-720 Ft). Az egészséges vonalat kizárólag a 2 állandó saláta: kertész és ínyenc névre hallgatók képviselik. Délután 3 óra magasságában már eléggé le volt pusztítva a kínálat, egy zöldborsólevest ettem, amely ugyan elég nagy adag volt, de langyoskás, jellegtelen, egyáltalán nem emlékezetes. A berendezés puritán, mondhatni, avítt, némelyik kínai kifőzdének is nagyobb hangulata van, mint ennek. Unott, szürke hangulat, egyáltalán nem vendégmarasztaló hely.
A Cikória egy trendi, igényesnek tűnő, hangulatos belterű egység, mely a nemrégiben nyitotta meg kapuit a Villányi úton a Móricz Zsigmond körtér tőszomszédságában egy szuterén helységben. Kínálnak meleg ételeket, szendvicseket, egyéb hideg harapnivalókat, süteményeket. Nekünk sietős volt a dolgunk, egy szendvicset kértünk, ami nem volt olcsó s lehetett volna jobb.
Legalábbis mi a hely kisugárzása alapján jobbat vártunk. A kiszolgálás kedves, az árak változóak, a szendvicset ugyan túlárazták, de a meleg ételek díjszabása rendben valónak tűnik. A napi menü 1450 forintért akkor is korrekt, ha sokan 1000 forint körül kínálnak két fogást, inkább azt mondanám extrém olcsónak. A vargányakrémleves 650-ért, ha valóban vargányából készítik, akkor kiugróan baráti ajánlat. Életmódbárként hirdetik magukat, dietetikus szaktanácsot is adnak. No, azt viszont meg kel fizetni, 7500 forint egy óra. Az igazság az, hogy nem lenne korrekt belenyomni a Cikóriát az átlagos helyek tömkelegébe egy izgalommentes szendvics miatt, mindig is a felfelé kerekítés híve voltam. Összességében reménykeltő hely a Cikória, jó eséllyel benézünk még valamikor ebédre is.