A nyitást követően jártam már a számomra fura nevű cukrászdában - engem egy kismalacra emlékeztet ez a név - , az I. kerületi Hattyú utcában kialakított saroküzletben, kb. félúton a Széna tér és a Batthyány tér között. Van egy másik egységük is, szintén a budai oldalon, de a XII. kerületben, a Hegyvidéken, ott is jártam ismét a közelmúltban.
De visszatérve a Vízivárosba, bár a fő profil a kézműves mini bonbonok, de nagyon jó francia stílusú desszertjeik, süteményeik is vannak, illetve megrendelésre egész tortákat is készítenek. Azzal kerültek a figyelem középpontjába, hogy az évente meghirdetett Budapest Desszertet 2021. évben ez a cukrászda készítette el. A túrós-meggyes, kívül tejcsokoládés borítású óriásgolyó alakú finomságot az Édes Napokon kóstolhatta meg először a nagyközönség a Bazilika előtti standjukon. A süti pontosan 1000 Ft-ba került, ami itt középkategóriának számít, olcsónak semmiképpen nem mondanám. Ami tetszett: görgős, morzsás volt a túró, nem masszaszerű, friss, könnyed volt, nem túl édes, nem émelygős. Ugyanakkor a kreációt a magam részéről nem találtam igazán kreatívnak, amolyan meggyes "túró rudi átformázva golyóvá" érzésem támadt. A másik megjegyzésem, vannak a cukrászdának ennél jobban sikerült, pazarabb süteményeik is.
A Batthyány tér és a Széna tér között kb. félúton, a Hattyú utcában talán fél éve megnyitott franciás stílusú, prémium cukrászda, egy saroképületben. Szerintem egyáltalán nem feltűnő, kívülről mindig olyan csendesnek tűnik, most is benéztem, hogy egyáltalán nyitva vannak-e, nem láttam bent semmi mozgást.
A névválasztást nem tartom túl szerencsésnek. A kínálat engem felcsigázott és lenyűgözött. A bejárattal szemben lévő pultban kézműves bonbonok egyedi töltelékekkel, szép kivitelben. Grammra árusítják őket, 3 db 615 Ft-ba került, de nyilván ez változik a súly alapján. Kávésat, pisztáciásat és étcsokis-narancsosat választottam. A sütemények is nagyon mutatósak és különlegesek. A mousse-ok a specialitásaik, az őszibarackos-tejcsokoládés kitűnő (920 Ft). Kézműves gyümölcsös jégkrémek, csokoládéba mártott aszalt gyümölcsök, csoki rögök, többféle macaron is kapható. Csúcsminőségű finomságok, kétségtelenül magas árfekvésben.