A Gutenberg téri aprócska Coffee Stand ikertesója a Dob utcában, a Carl Lutz emlékművel szemben. Kitűnő minőségű újhullámos kávé készül itt, a táblára mindig kirakják kis betűkkel, hogy éppen melyik kávé van a darálóban.
A pultnál az utcáról kell rendelni, az amúgy is szűk járdára biggyesztett asztalkáknál lehet helyben kortyolni, vagy a már említett utca túloldalán, talponállózva, de legalább nem kerülgetnek más emberek. Másik opció az elvitel választása. Pozitívum, hogy itt véletlenül sem műanyagba, hanem újrahasznosított öko-papírpohárba teszik elvitel esetén a kávét, helyben fogyasztáskor pedig a régi hagyományos tulipán alakú üvegpohárba. Egy eszpresszó 390 Ft, a cortado 500 Ft - ez volt az én választásom elsőre -, a cappuccino 600 Ft - ezt is ittam már itt. A kávén kívül lehet kapni ásványvizet, gyümölcslevet és néhány fajta péksüteményt, amelyek valamelyik kézműves pékségtől érkeznek, sajnos nem tudom, hogy melyiktől. Croissant, kakaós csiga, ezeket láttam (350-600 Ft). A tejhabba csinos virágmintát rajzolt a barista.