Ha valaki igazán jó kávéra vágyik az Árkádban vagy az Örs vezér tér környékén, akkor szerintem ide érdemes betérni. Azt írják magukról a weboldalukon, hogy "a klasszikus amerikai coffeeshop stílust keverve a tradicionális kávéházi kultúrával jött létre a Coffeine Store & Co. ", bármit is jelentsen ez.
A kávét frissen pörkölik és főzik, kizárólag prémium kategóriás arabica ültetvények kávéit használják. Az Árkádban az emeleten egy folyosó közepén került kialakításra terasz szerűen a kávézó, de mivel 2 oldalról le van határolva a tér, így a belső asztalok elég jól szeparáltak, és a plázázó vásárlók nem az asztalok között mászkálnak el. Érdekes, zöld lugasszerű kialakítással zöld futónövényekkel díszített az "ál-tető". Azért írom, hogy "ál", mivel az épületen belül, eleve zárt térben vagyunk, így ez csak dekoráció, nincs egyéb funkciója. De jól néz ki. Rendelésfelvétel nemcsak a pultnál, hanem az asztaloknál is történik. Egy single eszpresszó 550 Ft-ba kerül, a dupla 790 Ft. A többféle ízesített lattét (kókusz, karamella, étcsoki, vanília) és a cappuccinot is 3 féle méretben lehet kérni, 2-3-4 dl-es adagban (790-1190 Ft). Az Árkádon kívül még a Shopmarkban (volt Europark, Határ úti M3 megálló) van egy másik kávézójuk, jelenleg ez a két egységük van, de úgy tudni, franchise keretében további bővülést terveznek, persze nyilván a piaci körülmények függvényében, és mostanság nem járnak éppen jó idők a vendéglátásban dolgozók számára. Kávén kívül amerikai típusú süteményeket és szendvicseket kínálnak (bagel 850 Ft, panini 990 Ft), illetve töltött lepényt (1190 Ft), melyeket kérésre lehet grilleztetni is. Nem olcsó, de minőségi hely. Az 5 csillagot a kávéra adom. Az ételkínálat nálam csak 4-es. Ahogy a névadásban sem találtam semmi kreativitást, az ételek terén sem igazán. m