Mint megtudtuk, az étterem családi vállalkozás, mindenki egy irányba húzza a szekeret, s ez bizony érződik. Vallják, hogy az igazi vendéglátás szívből jövő s ez a mi megélt tapasztalatunk is. Nem csak és nem elsősorban a gigantikus tálakon érkező komoly adagokon és a gonddal elkészített ízelítő falatkákon, hanem a viszonyuláson, a természetes mosolyon, a kommunikativitáson. Az üdvözlőfalat is egész kompozíció, a „bevezető”, ajándék-tányéron minicaprese, sült libamáj, sonka, vaj és madársaláta. Kérésre kaptunk borsdarálót, chiliőrlőt, csípős olajat és olívaolajat. A választék nagyobb részét az olasz konyha klasszikusai képezik, amit népszerű nemzetközi fogásokkal egészítenek ki: talján előételek, pastak, pizzák, húsok és néhány halétel. Mivel aznap még másutt is szándékoztunk enni, csak előételt és desszertet kértünk, a két carpacciot (marha és lazac, 3500 ft mindkettő), creme caramellt és panna cotta-t (1900 ft mindkettő). Ízletes, tisztességesen elkészített, szépen tálalt ételeket kaptunk. A desszert előtt ismét csak a ház ajándékaként érkezett egy pre-desszert, fagyi és 72%os csokoládé, továbbá a desszert mellé tokaji aszú és házi limoncello, amit a felszolgáló édesanyja készített. A ház borát a Kázsmér pincészet adja, mi a fehéret kóstoltuk meg, egy szép, almasavbontott, fahordós érlelésű Chardonnay-t. Emlékezetesen jó élmény volt a Comme Chez Soi, egyértelmű 5 pont.