A Cool egy trendi fagyizó-kávézó-cukrászda a Petőfi Sándor utcában. Jómagam egy gombóc fagylaltot kértem, 250 ft-ba került, meg 30 ft hozzá a “papírtölcsér”. Ízre kifogástalan volt. Külön kiemelném a kedves, mosolygós ifjú hölgy érdemeit. Ha egy ilyen megnyerő, udvarias pultos áll a fagyik, mögött az fél siker.
A Petőfi Sándor utca Kristóf térhez közeli részén a közelmúltban nyílhatott meg ez a cukrászda - fagyizó. Korábban éveken át dolgoztam a Szervita téren, akkor még biztosan nem léteztek, mert ha valahol fagyi és süti van, az biztosan nem kerüli el a figyelmemet.
Egy üde, világos, friss vonalvezetésű, modern hely, a kiszolgáló pult félkörívben került kialakításra, a falnál kisebb, leginkább 2 (max. 3) személyes asztalkákkal. A kiírás szerint helyben készült, kézműves fagylaltot árusítanak. A tradicionális ízek mellett néhány újabb keletű is felbukkan, pl. a sós karamella, pisztáciás csoki, cookies (keksz darabos), After Eight (mentolos) vagy a Toblerone (csokis, mandulás). A fagyik finomak, a pultos lányok kifejezetten csinosak, dekoratívak, és emellett még kedvesek is voltak. Sütiket is árusítanak, ezek árban a középkategória felett vannak (490-nél kezdődtek, de inkább a többség 600 Ft körül), pedig nem volt bennünk semmi extra, pl. Eszterházy, Ischler, Marlenka, joghurtos áfonyatorta meg effélék.