A Cortesi látványpékség immár országos hálózattá nőtte ki magát. A 2001-es alapítás óta jelenleg 21 egységük van, ezek többsége Budapesten, vidéki nagyvásorokban, legkinkább bevásárló központokban. A Pólusban lévő pékségükben jártam először, ott jó benyomást tettek rám. A Westend aluljáró szintjén kb.
középtájékon, a belső szökőkutnál, az egyik sarkon találhatóak meg. A kenyérfélék mellett helyben sütött (mirelitből) péksütemények, szendvicsek, sütemények, kávé, tea, turmix, üdítők szerpelnek a kínálatban. A péksütik a Fornettire emlékeztetnek. Dallmayr kávét készítenek, az átlagosnál olcsóbb árfekvésben (cappuccino 379 Ft, espresso 289 Ft, bár ennek az árképzésnek nem látom sok értelmét, a vevők többsége nyilván 300 Ft-ot ad, és nem kér vissza sem 10, sem 11 forintot). A kiszolgálás kedves, mosolygós. Van néhány bárszékes ülő alkalmatosságuk, nem kinn a "placcon" a forgatagban kell ülni, ez pozitívum.