2025. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. február 23.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hernan Cortés (Fernando Cortez), a XVI. században élt spanyol konkvisztádor megdöntötte az Azték Birodalmat, létrehozta a mai Mexikó területén Új-Spanyolország gyarmatot, és annak első kormányzója lett. Évszázadokkal később a megítélése az én szememben biztosan nem pozitív. Ez azonban nem szegte kedvünket abban, hogy felkeressük a nevét viselő Cortez éttermet a Corvin sétányon, amely 2022-ben nyílt meg. A bejárat előtt várakozó fekete bika sem rémiszthetett el. Évekkel korábban jártunk már egyébként ezen a helyszínen, de akkoriban még egy rosszul pozícionált rock pub működött itt, nem valami nagy sikerrel. A hely szombaton este igencsak népszerűnek látszott, amikor kiderült, hogy nincs asztalfoglalásunk, akkor a bennünket fogadó középkorú pincér szabadkozva jelezte, hogy csak hátrébb tud ajánlani kevésbé előnyös elhelyezkedésű asztalt. Mi ezt nem bántuk, mert nem szerettünk volna a többi vendég sűrűjében ülni, és az első "fő" teremben elég közel voltak egymáshoz az asztalok. A dekorációban megjelentek a tipikus mexikói elemek, sombrero, koponyák, de nincs túltolva.
Az étlappal a mexikói konyha sokszínű világát hozták el, a jól ismert street food ételek mellett más főételek is megjelennek, sőt, az argentin, chilei és észak-amerikai konyha néhány közkedvelt ételei közül is megkóstolhatunk párat. A főételek árai jellemzően 4500-6000 Ft között alakulnak, de a bélszín ételek és a 2 személyes Botanas tál 10ezer Ft környékén, illetve kicsivel felette árazódik. Az eddigi legjobb Chili con Carnét (4890 Ft) sikerült itt elfogyasztanunk, de a Taco (3890 Ft/2 db/adag) sem okozott csalódást, amit marhahússal és guacamoléval töltöttek meg, és persze zöldségekkel. Az italok terén örömmel fogadtuk profi pincérünk ajánlását, két tequilás koktélt kaptunk. La Catrina - Tequila silver, barna rum, ananász, körte, lime, maracuja, körömvirág tea volt az én italom (3490 Ft), illetve Margarita Cortez (Tequila silver, Cointreau, lime, mangó, jalapeno) 3190 Ft-ért.
Amíg vártunk az ételeinkre, bekukkantottam a nyitott konyhán folyó serény műveletekbe, a szakácsok közül többen is mexikóiak vagy dél-amerikaiak, kedvesen mosolyogtak.
Nagyon ízletes volt mindkét étel, a koktélok is pompásak, kellemes mexikói zene szólt megfelelő hangerővel, amolyan finom aláfestésként, összességében nagyon jól éreztük itt magunkat, nem is kérdés az 5 pont. Árban is korrekt.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Cortez Restaurante & Bar további értékelései
2023.12.04egyedül
![]()
Netes hirdetésre indultam, párszor felbukkant a Facebookon, hát hívószó ez, nem is akármilyen. Lássuk hát Mexikót a Corvin sétányon! Kicsit elbizonytalanított, hogy húúú, hát talán asztalt kéne foglalni, ezt sugallta a weboldal. De nem kellett. Bementem az étterembe, majdnem üres volt, két nő...
34.950 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred