Átlagba fulladó, középszerű kocsma a Nyugati téren egy pincehelyiségben, a Jókai utca elején. Fő vonzereje a központi fekvés lehet, de szombaton koraeste nem igazán voltak még vendégek. Évtizedekkel ezelőtt is söröző működött itt, de valami más néven, már nem is tudom visszaidézni. Ha jól tudom, a Corvinusos egyetemistáknak valamilyen kedvezményt adnak.
Amikor többször megfordultunk itt, akkor főként fiatalok jártak ide, mostanság nem tudom. Ételeket nem láttam, az italkínálat kommersz, cserébe nem drága. A hely különös ismertetőjele, hogy a berendezésben eluralkodik a vörös szín a bútorzaton és a falakon, dekorációban, kb. mindenütt. Elég sok asztaluk van, viszont az ablak és a megfelelő szellőzés hiánya miatt nem friss a levegő, folyamatosan olyan áporodott, állott szag van. Sörkínálat: Stella, Staropramen (csapolt 650 Ft), Hoegaarden, Mort Subite meggyes, Corona, ill. Strongbow Cider. Zsindelyes és Árpád pálinkákat tartanak. Kimért borok decije 350/450 Ft, Varga olaszrizling, Frittman rozé, Nyakas Irsai Olivér, ill. szintén Nyakas Aligvárom. Ittunk 1-1 Jégert (650 Ft), egy korsó csapolt sört és egy Colát (390 Ft kis üveges), aztán mentünk tovább a következő helyre.
A Nyugati téren, a volt Skála előtt mindig van valami vallásos performance, érdekelnek az ilyen emberek, sokszor elácsorgok ott. . . de ha meleg van, megszomjazom én is. Jókai utca, csak úgy találomra. . . és akkor ott vár ez, ahol talán még sohasem voltam. Ajtónyitás, pince, enyhe doh, valami pinceszag, pisiszag és hideg légáramlat.
. . amúgy elég sötét a hely, úgy általában. Közepesen lelkes kiszolgálólány, azért kimérte a sörömet, de rögtön kell fizetni mindenért, felvillan a tábla, hogy 5-10-15. . . stb. %-ot adsz-e borravalónak? Enyhe kényszer hatása alá kerültem. . . de mégis, mire? Mi történt, amiért adnom kéne? A csapolás? Én magam viszem el pultról, magamat szolgálom ki. De azért csak megnyomtam a 10%-ot, már nem is tudom, miért. Egyből lett barátságos hang, kedvesség. Hmm. . . szóval pénzért vannak érzelmek. Ezt később végigcsináltam a második pohár Staropramennel is, pontosan ez történt megint. Egyébként meg alig voltak rajtam kívül. talán két vagy három ember lapult a sötétben. De a sör hideg volt, jólesete, mitagadás.